2024 LGS tercih süreci başladı

Karatay

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınavla öğrenci alacak okulların 2024 yılı kontenjanları ile 2023 yılına ait en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimleri e-Okul sistemi üzerinden erişime açıldı.

Geçen Yılın Verileriyle Karşılaştırma İmkanı

e-Okul sistemi üzerinden yayınlanan bu veriler sayesinde öğrenciler, kendi sınav sonuçlarına göre oluşan yüzdelik dilimlerini, okulların geçen yılki taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercihlerini daha bilinçli bir şekilde yapabilecekler.

Yerel Yerleştirme Kapsamında Okul Tercihleri

Sınavsız yerleştirme kapsamında öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tablolarına da yine e-Okul üzerinden ulaşılabiliyor. Bu sayede öğrenciler ve veliler, yerel yerleştirme ile ilgili detaylı bilgi edinebilecekler.

Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri LGS-MEB

2024 LGS Puan Hesaplama

Tercih Robotu Kullanıma Açıldı

Öğrencilerin tercihlerinde kolaylık sağlamak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih robotu da kullanıma açıldı. Bu robot aracılığıyla, istenen yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listeleri ve okullarla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak mümkün. Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve 2023 yılına ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

Yerleştirme Sonuçları 22 Temmuz’da Açıklanacak

LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak. Öğrenciler bu tarihte sonuçlarını öğrenebilecek ve yerleştikleri okullara kayıt işlemlerine başlayabilecekler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 52 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları