2024 YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

Karatay

8 Haziran 2024 tarihinde uygulanan 2024-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde uygulanan 2024-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2024-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri, optik okuyucular tarafından okunarak elde edilen cevapları ve soruların doğru cevapları ÖSYM tarafından erişime açıldı.

Erişim Detayları

Adaylar, sınavda yaptıkları işaretlemeleri, optik okuyucular tarafından okunan cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını 16 Temmuz 2024 tarihinde saat 12.10’dan itibaren 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak inceleyebilecekler.

Nasıl İncelenecek?

  1. Cevap Kâğıdı Görüntüleme: Adaylar, ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, optik okuyucularla elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecekler.
  2. Soru ve Cevap İncelemesi: Adaylar, cevap kâğıtlarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıklayarak her sorunun kökünü, cevap seçeneklerini, doğru cevabı ve kendilerinin verdikleri cevapları görüntüleyebilecekler. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde gösterilmektedir.
  3. Toplam Doğru, Yanlış ve Boş Cevaplar: Adaylar, testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarını ve ham puanlarını ilgili sayfada görebilecekler.

Önemli Not

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır ve görüntülenen sayfa belge niteliği taşımamaktadır. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacaktır.

Üniversitelerin Taban Puanları Başarı Sıralamaları ve Bölümleri

4 Yıllık Bölümlerin Taban Puanları

2 Yıllık Üniversite (Önlisans) Bölümleri Taban Puanları

TYT VE AYT-YKS Puan Hesaplama

Bu Bölüm Hakkında Geniş Bilgi İçin Tıklayınız

Sözel Puanıyla Öğrenci Alan Bölümler Taban Puanları

Sayısal Puanıyla Öğrenci Alan Bölümler Taban Puanları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 36 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları