4 Yıllık Bölümlerin 2025 Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Karatay

4 Yıllık Bölümler 2025 Üniversite Taban Puanları,4 Yıllık Bölümlerin Başarı Sıralamaları, puan sıralaması, 4 yıllık kontenjanlar. TYT taban puanları, AYT Taban Puanları, YKS taban puanları, TYT başarı sıralamaları, AYT başarı sıralamaları, YKS başarı sıralamaları,2025 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları,2025 yerleştirme sonuçlarına göre bölüm puanları.

Basarisiralamalari.com sitesi olarak 2025 Üniversite sınavlarına hazırlanan üniversite adayları için 4 yıllık ( Lisans ) programlarının Başarı Sıralamaları, Taban Puanları ile kontenjanlarını sitemize ekledik. Aşağıda yer alan puanlar 2024 ÖSYS sonuçlarına göre elde edilmiş olan en son yeni taban puanlardır. 2025 TYT ve AYT’ ye hazırlanan adaylar bu puanları göz önünde bulunduracaktır. Aşağıda yer alan bölümlerden dilediğinize tıklayarak ilgili lisans programının 2025 yılın Başarı Sıralaması Taban Puanları, taban-tavan puanı, kontenjanı ve puan türü ile Öğretim Süreleri gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

2024 2025 4 Yıllık Üniversite Bölümlerin Başarı Sıralamaları Taban Puanları Yeni Eklendi

İşte bölümler bazında 4 dört yıllık  ( lisans ) programlarının Başarı Sıralaması, Taban Puanları , puan türü ile kontenjanları incelemek için Aşağıdaki Bölümlerin Üstüne TIKLAYINIZ:

4 Yıllık Üniversite Bölümleri Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2024 2025 Şu Şekilde:

4 Yıllık Üniversitelerin Taban Puanları 2024 2025, 4 Yıllık Fakültelerin Taban ve Tavan Puanları 2024 2025, Lisans Bölümlerin Puanları 2024 2025, Bölümler Bazında Fakültelerin Taban Puanları ile Kontenjanları 2024 2025, TYT YKS Üniversite Bölümleri Puanları ve Puan Türleri 2024 2025

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 202 YORUM
  1. Mustafa dedi ki:

    sıralamam 380.000 mühendislik yazabilirmiyim.

    1. meryem dedi ki:

      kısıtlama getirlidi 300 bin ve altı olamayanlar seçemiyor

  2. Murat dedi ki:

    Meslek lisesi okuyup ve Bilgisayar Veri Tabanı Programcılığı TEKNİSYEN lise diploması alıp bitiren
    birisiyim ve şuan YKS girdim 213 Puan aldım ve Üniversite tercihi yapıcam ama yine bölümün
    üzerinden mi yoksa başka gelir sağlayan gelecekte garanti bir bölüm mü okusam diye düşüp duran bi
    kafa karşıklığı içerisindeyim. Genelde BSYO – Orman Müh. – Bilgisayar Ört. – vs bölüm önerileri vardır çevremden
    siz az çok takibinde olan insanlar olaraktan sizin tercihiniz nedir diye sormak istiyorum.
    Görüş ve önerilerinizi Bildirirseniz Memmun Olurum.

  3. evin dedi ki:

    üniversite tercihi yaparken ham puana mı bakılıyor yoksa yerleştirme puanına mı? cevabı az çok tahmin edebiliyorum ama emin olmak istedim.

    1. Adelya dedi ki:

      Siralama onemli ama soruna gor eyerlestirme puanjna bakicaksin

    2. Eren dedi ki:

      kardeşim eklemeli puanını bakıyorsun ayrten sıralamana da bak

  4. YalnızAdam dedi ki:

    Ya bu kabin memuru erkek nasıl olunur hangi bölüm okunur veya okunmaz mı bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar lütfen

    1. Kabin okumak=lise mezunu olmak dedi ki:

      Sivil havacılık kabin hizmetleri okuman gerekiyor illa okumak istiyorsan. Ama okumana gerek yok ben 2017 de mezun oldum bu bolumden fakat lise mezunlari bile işe alınıyor, biraz dilini geliştir okul okumaktansa yurtdisinda dil egitimi al daha garanti olur. Okumani tavsiye etmem

  5. Sedef eda duloglu dedi ki:

    Sağlık meslek lisesi mezunuyum fakat anlayamadigim bisey var 4 yıl boyunca sağlık dersleri gördüm doğru dürüst matematik geometri v.s sayısal derslerden hep eışık kaldık dersaneler yasak etüd merkezleri para tuzağı bu nasıl bir nemlelerdir 4 yıl boyu ca sağlıkçı yetistiripte üniversitede hiç görmediği sınavlara tabii tutuluyor mesleği önce sevdiriyorlar sonra neden hakkımızı yiyorlar haram olsun . Yazıklar olsunki sağlamcıların hiç bir kıymeti yok böyle birşey akıl alır gibi değil. Bu sağlıkçı kardeşim 4 yıl biryerlere gelmiş eğitimini yarısını tamamlamış neden görmediği derslerden sınava giriyor saglikl alakalı sınavlar yapılsın ya da bu meslek liselerinin hepsi kapatilsin

    1. Toprak dedi ki:

      Aynenn haklisin ya bende okudum ve cok zorlandım. En azindan 4 yillik uniye gidince ek puan verselerdi. Bi nevze de olsa adalet sağlanmış olurdu.

    2. Toprak dedi ki:

      Aynenn haklisin ya bende okudum ve cok zorlandım. En azindan 4 yillik uniye gidince ek puan verselerdi. Bi nevze de olsa adalet sağlanmış olurdu.

    3. qwxds dedi ki:

      valla sistem yok düzen yok eğitim sistemi böyle mi sınav böyle mi olur istediğim bölüme giremeyeceksem ne anlamı kaldı hiçbir şey düzgün değil şaşırmamak gerek…

  6. Arzu dedi ki:

    Yabancı sığınmacıların okuması için ne yapmak gerekir

    1. Arif dedi ki:

      Arkadaşlarıma sorabilirim ciddiysen e mail at

  7. Emin Yılmaz dedi ki:

    Merhaba, ben bu sene üniversite hazırlık sınıfındayken YKS’ ye gireceğim. Gelecek sene okulumu dondurarak tekrar sınava girmek ve bu seneki TYT puanımı kullanmak istiyorum. Ama bu sene bana kırık OBP ile gelecek olan TYT puanımı seneye kullandığımda normal puanla mı gelir yoksa bu seneki kırık sıralamam ile mi kalır? Bu kırık puan- sıralamayı pek anlayamadığım için soruyorum. Özetleyecek olursam, üniversite 1. senede sınava girdim ve kırık TYT puanım geldi. Seneye tekrar girip bu puanı kullandığımda normale mi döner yoksa kırık haliyle olan sıralama mı gelir. Nasıl işliyor bu sıralamalar.. Cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkür ederim.

  8. Muhammet ali dedi ki:

    İç Mimarlık ve çevre tasarmı hakkında düşünceleriniz nedir arkadaşlar ?

    1. Doğan dedi ki:

      Boş bir bölüm kimse sayısaldan hazırlanıp mimarlik okuyan biri varken esit ağırlıktan iç mimarlığa giden kimseyi seçmez kendim 2 sene o bölümü okuyup çıktığım icin boyle konuşuyorum kanka 😉

      1. Duygu dedi ki:

        ic mimarlık ve mimarlık aynı şey degildir ikisi farklı işler yaparlar bu yuzden mimar varken iç mimarı kimse seçmez denemez. İç mimara ihtiyac duyan bir firma mimarı değil ic mimarı işe alır. Mimar arayan bi firma da mimarı alır. Boş boş yorum yapıp insanları yanlış yonlendirmeyin. İki sene okudugun bolumun daha ne oldugunu ogrenememişsin.
        Şu da bir gerçektir, iç mimarlığın iş sahası mimarlığa oranla çok daha düşüktür.

  9. Sabrina dedi ki:

    BEN ingliz rus edebiyat bölümü istiyorum sizce nasıl ilerde is bulma imkanı nasil

  10. Mansur avadh dedi ki:

    Benim matematiğin ve resmim çok kötü hangisini tercih edebilirim

1 2 3 9
BİR YORUM YAZIN

Soru: 80 + 2 kaçtır?