5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Ünite 2 Sayfa 13-14 Cevapları

Karatay

Sizler için hazırladığımız 5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları 2. Ünite Sayfa 13-14 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 13-14 Çalışma Sayfaları Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 13 Çalışma Sayfaları Cevapları

Etkinlik 14

Bilim insanları araştırmaları sırasında deney ve gözlem yöntemini sık kullanırlar. Yaptıkları deneylerin raporlarını titizlikle tutarlar. Araştırma sürecinde deney raporları iyi bir yol göstericidir.

Aşağıda verilen deney raporlarında bazı bölümler eksiktir. Eksik bölümleri tamamlayınız.

DENEY TARİHİ: 10.09.2020
DENEY NO: 1
DENEYİN ADI: Poşetteki su damlacıkları
DENEYİN AMACI: Bitkilerde terleme olayını gözlemlemek

DENEYDE KULLANILAN MALZEME: Yeni sulanmış saksı bitkisi, şeffaf poşet

DENEYİN YAPILIŞI: Yeni sulanmış saksı bitkisinin bir kısmını şeffaf plastik poşet içine aldım. Poşetin ağzını hava almayacak şekilde bitkinin gövdesine bağladım.

DENEY SONUCU: Şeffaf poşet geçirilmiş bölümde su damlacıklarının gözlemlenmesi bitkilerin terleme yaptığını ispatlar

DENEY RAPORU HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ: Sevgi

 

DENEY TARİHİ: .10.09.2020
DENEY NO: 2
DENEYİN ADI: Lahana Yaprakları Renkleniyor
DENEYİN AMACI:  Gövdenin kök ile alınan su mineralleri bitkinin diğer kısımlarına ilettiğini gözlemlemek.
DENEYDE KULLANILAN MALZEME: Beyaz lahana yaprakları, bıçak, sarı, kırmızı, mavi gıda boyası, su, bardak.
DENEYİN YAPILIŞI: Beyaz lahana bitkisinin yaprağını aldım. Yaprağın sert olan alt kısmını boyuna üç parçaya ayırdım. Sarı, kırmızı ve mavi gıda boyası ile renklendirdiğim su bulunan bardaklara lahanaları yerleştirdim.

DENEY SONUCU: Beyaz lahana yapraklarının içinde bulunduğu sıvının rengini aldığı görüldü. Gövdenin kök ile alınan suyu bitkinin diğer kısımlarına ilettiği gözlendi

DENEY RAPORU HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ: Barış

5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 14  Çalışma Sayfaları Cevapları

Etkinlik 15

Farklı boyut ve şekillerde olan basit bir canlıyım. Suda, ağaç gövdelerinde, kayalıklarda hatta kaplumbağanın kabuğunda bile yaşayabilirim. Yaşadığım yerin nemli olması benim için yeterlidir. Deniz canlıları için besin ve oksijen kaynağıyım. Bazı türlerim kozmetik, gübre ve ilaç sanayinde kullanılır. Bilin bakalım, ben kimim?

Her bitki için çiçekli mi, çiçeksiz mi olduğuna karar verip ilgili sütundaki harfi daire içine alınız. Daire içine aldığınız harfleri yan yana getirip birleştirdiğinizde benim ismime ulaşacaksınız.

Etkinlik 16

Aşağıda verilen hikâyeyi tamamlayınız.

Merhaba arkadaşlar, ben bir hayalperestim. Bugün gözlerimi kapattım ve bedenimin bir bitkiye dönüşmesini izledim. Bacaklarım yavaş yavaş toprağın derinliklerine inmeye başladı. Ayaklarım büyük bir özlemle toprak altında suyun olduğu yere ulaşmaya çalıştı. Salkım saçak köklerim oluştu.

Köklerimle aldığım su ve mineraller bacaklarımdan yukarı doğru çıkarak tüm gövdeme ulaştı. Yapraklarım güneşten gelen ışık eşliğinde mutluluktan dans etmeye başladı. Yapraklarımda üretilen besin vücudumun her noktasına da dağılıyordu. Büyüyor daha da güzelleşiyordum. Başım güzelliğimi taçlandıracak büyüleyici güzellikte bir çiçeğe dönüştü. Arılar, kelebekler, böcekler güzelliğime hayran kaldı. İnsanlar  dokunmaya kıyamadılar. Çiçeğimin kokusu dillere destan oldu.

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları Meb Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları 2. Ünite Sayfa 13-14 Meb Yayınları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 36 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları