5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Ünite 6 Sayfa 13-14 Cevapları

Karatay

Sizler için hazırladığımız 5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları 6. Ünite Sayfa 13-14 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 13-14  Çalışma Sayfaları Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 13 Çalışma Sayfaları Cevapları

Etkinlik 3

Aysun Hanım, öğrencileri için plastik atıkların canlılar üzerindeki olumsuz etkileri ile ilgili bir etkinlik hazırlar.

Konuşmaları dinleyen çeşitli meslek gruplarından oluşan kurul, sorunun tespiti ve çözüm yolları ile ilgili fikirlerini söyler.

Buna göre metindeki eksik kısımları tamamlayınız.

Dedektif: Öncelikle plastik kullanımına neden ihtiyaç duyulduğunu tespit etmeli, plastik yerine alternatif çözümler bulmalıyız. Örneğin plastik şişe yerine eskiden olduğu gibi toprak testi, …………cam şişe……………; plastik poşet yerine ……………sepet…………. kullanabiliriz. Tek kullanımlık ürünlerin kullanımını en aza indirmeliyiz.

Sanatçı: Plastik kullanımının zararları ve en aza indirilmesi için bilinçlendirme çalışmaları yapmalıyız. Bunun için yaşadığımız bölgede plastik atık toplanma kampanyaları düzenleyerek bölgenin ilk ve son hâllerinin  resimlerinden oluşan sergi düzenleyebiliriz.  Ayrıca kirletmeye devam edersek bizi bekleyen yaşam koşullarını anlatan şiir, resim , karikatüre ve öykü yarışmaları düzenleyebiliriz. çalışmaları başlatabiliriz.

Mühendis: Bugüne kadar oluşan kirliliği temizleyebilmek için bir makine tasarlamalıyız. Bu makinenin özellikleri  su kaynakları üzerinde ve havada hareket edebilen, topladığı plastik atıkları anında öğüterek, sıkıştırarak deposunda biriktirebilen, deposu dolduğu zaman ilgili merkeze dönerek boşaltım yapabilecek şeklinde olmalıdır.

Kimyager: Plastik kullanımın önüne çok geçemeyeceğimizi düşünüyorum. Bunun yerine doğaya ve canlılara zarar vermeyecek biyoplastik üretimine geçmeliyiz.

5.Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 14 Çalışma Sayfaları Cevapları

Etkinlik 4

Yavru filin suya ulaşabilmesi için kuyuda 5.500 litre su olması gerekiyor ancak sadece 500 litre su bulunuyor. Su tasarrufu ile ilgili soruları cevaplayınız. Her soru için tasarruf sağlanan su miktarını belirleyip kuyudaki su artış miktarını boyayınız.

Soru 1: Yaşadığınız şehirde 100 kişi var. Herkes günde 3 kere dişlerini fırçalıyor. Fırçalama sırasında suyu kapatmıyor ve her fırçalamada 6  l su tüketiyorlar. Sadece gerekli olduğu zaman su açıldığında ise 1 l su tüketiliyor. Tüm şehir halkı gerekli olduğu zaman suyu açarak dişlerini fırçalarsa bir günde kaç l su tasarruf edilir?

1500 litre

Soru 2: 40 kişinin yaşadığı bir bina var. Sifon her çekildiğinde 5 l su akmaktadır. Bir kişinin ortalama 5 kez sifon kullandığını düşününüz. Bu binada, sifon hacmi yarıya düşürüldüğü zaman kaç l su tasarrufu sağlanır?

500 litre

Soru 3: Banyoda klasik duş başlığı kullanıldığında duş süresince 20 l su, düşük akımlı duş başlığı kullanıldığında ise duş süresince 10 l su tüketilir. 50 kişinin yaşadığı bir binada, kişilerin her gün duş aldıklarını düşününüz. Bu binada, düşük akımlı duş başlığı kullanılarak bir günde kaç l su tasarrufu yapılır?

500 litre

Soru 4: Yaşadığınız şehirde her gün 10 tane otomobil hortum ile yıkanıyor ve bir otomobil için yaklaşık 200 l su tüketiliyor. Eğer otomatik durdurmalı başlık kullanılırsa bu miktar 100 l azalıyor. Şehirdeki arabalar bu hortumla yıkanırsa bir günde kaç l su tasarrufu sağlanır?

1000 litre

Soru 5: Yaşadığınız şehirde 100 ev var. Her evde tesisat problemleri sebebiyle yaklaşık 10 l su kaybı yaşanmaktadır. Evlerin tamamındaki bozuk tesisatlar onarılırsa bir günde kaç l su tasarrufu sağlanır.

1000 litre

Yavru filin su içebilmesi için kuyuya kaç l daha su gereklidir?

Yavru filin su içebilmesi için 500 litre daha suya ihtiyaç vardır.

Yavru filin suya ulaşmasını sağlayabilmek için su tasarrufu ile ilgili hangi tedbirler alınabilir?

Meyve ve sebzeleri plastik bir kap içerisinde yıkamalıyız. Kapta biriken suyu biriktirip balkon yıkayabilir ya da bitkileri sulamak için kullanabiliriz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları Meb Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları 6. Ünite Sayfa 13-14 Meb Yayınları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 2 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları