5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Ünite 6 Sayfa 17-18 Cevapları

Karatay

Sizler için hazırladığımız 5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları 6. Ünite Sayfa 17-18 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 17-18  Çalışma Sayfaları Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 17 Çalışma Sayfaları Cevapları

Etkinlik 7

Aşağıdaki ifadeleri okuyarak doğru ya da yanlış olduğuna karar veriniz. Karar verdiğiniz kutucuktaki rakamın temsil ettiği ifadeye giderek ilerleyiniz. Eğer daha önce okuduğunuz bir ifadeye ulaşmışsanız ya da tüm ifadeleri okumadan çıkış numarasına ulaşmışsanız yanlış karar vermişsiniz demektir. Bu durumda baştan başlayarak soruları tekrar cevaplayınız.

5.Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 18 Çalışma Sayfaları Cevapları

YIKICI DOĞA OLAYLARI

– Doğal süreçlerin neden olduğu yıkıcı doğa olaylarını açıklayabileceksiniz.
– Yıkıcı doğa olaylarından korunma yollarını ifade edebileceksiniz.

Etkinlik 1

● Anahtar kelimeleri kullanarak boş bırakılan yerleri doldurunuz. Artan kelimeyle anlamlı bir cümle oluşturunuz.

deprem kasırga fırtına
doğal afet heyelan levha
toprak kayması volkan hortumlar
yıkıcı can lav

İnsanların kontrolü dışında gerçekleşen, …can….….. ve mal kaybına neden olan doğa olaylarına …doğal afet….….. ya da ……yıkıcı….. doğa olayları adı verilir. Deprem, …heyelan.….., sel, ……kasırga.….., hortum ve volkanik patlamalar yıkıcı doğa olaylarıdır. Yer kabuğu …levha.….. adı verilen parçalardan oluşur. Levhaların hareketi sırasında yer kabuğu kırılır ve yeryüzünde şiddetli sarsıntılara neden olur. Bu sarsıntılara …deprem….. denir.

Yağışların etkisiyle toprağın alt tabakası gevşer ve üst tabaka yerinden oynayarak hareket eder. Bu olaya heyelan ya da ……toprak kayması….….. denir. Bir bölgeye kısa süre içinde çok fazla yağış düşmesi sonucu dere yatakları taşar. Bu taşkınlar sonrası etraftaki toprak tabakası su altında kalır. Ayrıca kuvvetli rüzgârlar sonucu deniz suyu karaya doğru hareket eder ve sele sebep olur.

Saatteki hızı 90 km ile 120 km arasında olan rüzgârlara …fırtına….., saatteki hızı 120 km üzerinde olan rüzgârlara kasırga denir. Kasırgalar, okyanusa kıyısı olan yerlerde görülür. Ciddi can ve mal kaybına neden olan kasırgaların yıkıcı etkisi yüksektir. Nem oranının yükselmesiyle kendi etrafında dönerek hareket eden ……hortumlar.….. oluşur. Yer altında sıcaklığı çok yüksek olan magmanın yer kabuğunun çatlaklarından püskürerek yeryüzüne çıkmasına volkanik patlama denir. Püskürme sırasında açığa çıkan magmaya …lav….. denir. Lavlar çok yüksek sıcaklıkta olduğu için geçtiği yerlerdeki her şeyi yakar, çevreye ve canlılara ciddi zararlar verir

● Artan kelimeyle oluşturduğunuz cümleyi aşağıya yazınız.

Aktif yanardağ olmadığı için ülkemizde volkanik patlama gerçekleşmez.

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları Meb Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları 6. Ünite Sayfa 17-18 Meb Yayınları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları