5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Ünite 6 Sayfa 21-22 Cevapları

Karatay

Sizler için hazırladığımız 5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları 6. Ünite Sayfa 21-22 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 21-22  Çalışma Sayfaları Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 21 Çalışma Sayfaları Cevapları

Etkinlik 4

Bir grup öğrenci, deprem sırasında evde ve okulda kendilerini korumak için saklanmaları gereken yerleri saklambaç oyununa dönüştürdüler.

Oyunun Kuralları:

Ebe, gözlerini kapatıp “Deprem başladı. Sakin ol, paniğe kapılmadan hızlı hareket et, en güvenli yeri seç, çök, kapan, tutun!” dedikten sonra gözlerini açar ve arkadaşlarının saklandıkları yerleri inceler. En tehlikeli yerde saklanan arkadaşını ebe olarak belirler. Oyuncuların hepsi doğru yerlerde saklanıp ebe olacak oyuncu kalmadığı zaman oyunun evdeki bölümü biter. Ertesi gün aynı kurallarla oyun, okul kantininde tekrarlanır.

Aşağıdaki görsellerde bu saklambaç oyunundan bir bölüm verilmiştir. Çocukların saklandıkları yerleri inceleyerek bir sonraki oyunda ebe olacak çocuğun kim olacağını belirleyiniz ve resmin altındaki boşluğa numarasını yazınız. Dilerseniz resimleri boyayabilirsiniz.

Evde 2

Kantinde  3

5.Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 22 Çalışma Sayfaları Cevapları

Etkinlik 5

Öğretmen, doğal afetlerle karşılaşıldığı zaman yapılacaklarla ilgili öğrencilerden gelen fikirlerle senaryo metinlerini hazırlayıp tahtaya yazıyor.

1. Senaryoları okuyarak böyle bir durumda ne yapacağınızı yazınız.

Senaryo-1: Evde yalnızken deprem oluyor. Duvardaki tablo, çalışma masasındaki kitaplar yere düşüyor. Deprem sırasında ve deprem sonrasında ne yaparsınız?

Deprem sırasında paniklemeden pencere, sabitlenmemiş kitaplık gibi eşyalardan uzak kanepenin önüne çömelerek, başımı iki el arasına alarak sarsıntının geçmesini beklerim. Deprem sonrası doğal gaz, su ve sigortayı kapatıp, acil durum çantasını alarak mahalledeki toplanma alanı olan parka giderim.

Senaryo-2: Evinize yakın bir parkta arkadaşlarınızla oyun oynuyorsunuz. Şiddetli bir rüzgâr başlıyor. Oyundan kopmak istemiyorsunuz ama rüzgâr da şiddetini artırıyor. Dengenizi sağlamakta zorlanıyorsunuz. Ne yapar, nasıl ve kimden yardım istersiniz?

Ağaçlardan uzak duracak şekilde yere yakın bir pozisyonda hızla hareket ederek eve ya da yakındaki kapalı bir alana ulaşırım. Eve gidebilirsem cam ve kapıları kapatıp camlardan uzakta güvenli bir alanda fırtınanın geçmesini beklerim. Büyüklerimi arayarak yardım isterim.

Senaryo-3: Eviniz dere yatağına çok yakın. Birkaç gündür sürekli yağmur yağıyor. Okuldan eve doğru yürüyorsunuz. Deredeki su seviyesi yükselmeye başlıyor ve su yola taşıyor. Eve ulaştıktan sonra, ne yaparsınız?

Önemli evrakları yüksek yerlere kaldırırım. Doğal gaz ve sigortaları kapatıp cam ve kapıdan uzak güvenli bir yerde beklerim.

Senaryo-4: Bulunduğunuz şehir, aktif hâle gelen bir yanardağa çok yakın. Yanardağdan çıkan gaz ve kül tüm şehrin üzerini kaplıyor. Yönetici ve bilim insanlarından oluşan kurul çeşitli kararlar alıyor ve şehir halkını bilgilendiriyorlar. Yaklaşan büyük felaketi önlemek için alınan tedbirler neler olabilir?

Ağırlık yapmayacak, acil durumda kullanılacak ve birkaç gün ihtiyaçlarımızı giderebilecek kişisel eşyalarımızı hızla hazırlamamız istendi. Kontrollü bir şekilde toplu taşıma araçları ve kişisel araçlarla şehrin boşaltılacağı ve bir süre güvenli bir yerde kalacağımız söylendi. Sağlık personeli ve güvenlik personelinin gerekli yardımda bulunacakları bildirildi. Panik yapmadan kurallara uygun hareket edilmesi istendi. Bilim insanları daha önce yapılan acil uyarı sistemini afet sonrası daha da geliştireceklerini söyledi.

Senaryo-5: Günlerdir yağmur yağıyor, bulunduğunuz bölgeye afet yetkilileri geldi. Araştırma ve gözlemleri ile bölgenin heyelan riski taşıdığına karar verdiler. Yetkililer, bölge halkını acil şekilde tahliye edeceklerini söylediler. Bu durumda yetkililerin eylem planı ve organizasyon süreçlerinde yaşananlar neler olabilir?

Tüm bölge halkını kısa sürede tahliye edebilecek eylem planı hazırlanır. Görevli ekipler tahliye planına uygun olarak insanların panikleme- den tahliyesini sağlar. 

2. Doğal afetlerde iletişime geçeceğimiz kurumları ve bu kurumların telefon numaralarını yazınız.

Acil durum telefonu: 112

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları Meb Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Cevapları 6. Ünite Sayfa 21-22 Meb Yayınları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 52 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları