6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 27-28-29-30-31-32

Karatay

Sizler için hazırladığımız 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ünite 1 Sayfa 27, 28, 29, 30, 31 ve 32 soruları ve cevapları aşağıdaki gibidir. aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 27 Soru ve Cevapları

Hazırlanalım

Ülkemizi bir çiçek bahçesine benzetebilir miyiz? Bahçeyi toplumu oluşturan farklılıklar bütünü olarak düşünürsek neler söyleyebiliriz?

Cevap:

Evet düşünebiliriz. Çünkü ülkemiz bir çok farklı kültürden, dilden, dinden, ırktan insanın bir arada mutlu mesut, hoşgörü ve saygı içinde yaşadıkları bir ülkedir. Bu farklılık ve zenginlik tıpkı bir çiçek bahçesine benzemektedir. Çünkü çiçek bahçeleri her türün bulunduğu bahçelerdir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 28 Soru ve Cevapları

Sıra Sizde

Aşağıdaki adımlarda yer alan yönergeleri takip ederek etkinliği yapınız.

– Kaç kişi çiftçiyi, halterciyi, futbolcuyu, avukatı ve cerrahı kadın olarak çizdi?

Cevap:

1

– Kaç kişi hemşireyi ve terziyi erkek olarak çizdi?

Cevap:

2

Yukarıdaki soruları cevapladıktan sonra aşağıdaki soruları sınıfça tartışınız.

– Sizce bazı meslekleri neden sadece kadınlarla ya da sadece erkeklerle ilişkilendiriyoruz?

Cevap:

Toplum genellemesinden dolayı bu şekilde ilişkilendirmeler olabiliyor.

– Kadın ve erkek ayrımı olmadan herkes her mesleği yapabilir mi? Nedenleriyle birlikte söyleyiniz.

Cevap:

Tabi ki yapabilir. Meslek sahibi olmak isteyen her bir birey cinsiyet ayrımı olmaksızın istediği mesleği yapabilir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 29 Soru ve Cevapları

Cevaplayalım

Genç adamı üzen insanların bu davranışları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Cevap:

İnsanların yaşamlarına  ve dış görünüşlerine karşı önyargılı olmamalıyız. Ön yargılı olarak bir çok kırıcı davranışı istemesek de sergilemekteyiz. Mesela eli yüzü kir pas içinde birinin bir restoranda yemek yemesini görsek ona iğrenerek bakabiliriz. Bu metinde de genç kağıt toplayıcısının arabasının yanında kitap okumasını aşağılar gözlerle bakan insanların davranışlarının bakışlarının kırıcılığından bahsedilmiştir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 30 Soru ve Cevapları

Cevaplayalım

1. Anne, otizmli çocuklara karşı gösterilen hangi davranışlardan rahatsız olmaktadır? Söyleyiniz.

Cevap:

Otizmli çocukların, çoğu zaman yaşıtlarından daha çabuk öğrendiğini, derslerde bu yüzden sıkıntılar yaşamalarının anlaşılmamasından ve insanların otizmlilere engelli gözüyle bakmalarından rahatsızlık duyduğunu görürüz. Aynı zamanda otizmli çocukların kendilerini geliştirmeleri için onlara fırsat verilmesi talebinde de bulunmaktadır.

2. Yaşadığınız çevrede özel gereksinimi olan bireyler var mıdır? Bu bireylere karşı nasıl davranmamız gerektiğini açıklayınız.

Cevap:

Evet var. Ablam zihinsel engelli. Ne kadar yaş olarak büyürse büyüsün ne yazık ki aklı gelişmiyor. Bazen çocuk gibi davranıyor.  Bizim onunla anlayışlı olarak, yaptığı şeylere gülümseyerek yaklaşmamız ona sevgiyle bakmamız gerekmektedir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 31 Soru ve Cevapları

Cevaplayalım

Günümüzde insanların dinî, etnik ve mezhep ayrımı yapmadan bir arada barış ve huzur içinde yaşaması için gerekli olan hususlar nelerdir? Söyleyiniz.

Cevap:

Sırasıyla saygılı, hoşgörülü, ve anlayışlı olmak gerekmektedir. Herkesin kendi tercihini yaşamasının önüne engel olmak yerine tam tersi destek olunmalıdır. Ancak bu şekilde herkes özgürce mutluluk içinde tercihlerini yaşama hakkına sahip olabilir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 32 Soru ve Cevapları

Sıra Sizde

Kilimlerdeki desenlere tek tek baktığımızda bir anlam ifade etmezler. Desenler bir araya gelince zenginliğe dönüşür. Renkler desenleri, desenler motifleri, motifler de kilimi oluştururken farklılıklar bir sanata dönüşmüştür.

Verilen ifade ile kilimi ilişkilendirerek “Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz.” konulu bir kompozisyon yazınız.

Cevap:

Anadolu kültürel zenginliğin çok canlı şekilde yaşandığı bir coğrafyadır. Farklı dini ve mezhebi özelliklere sahip, farklı etnik kökenden gelen insanların yaşadığı bir yurttur Anadolu. Ancak tüm bu farklılıklar bir bütünü oluşturmaktadır. Farklı kültürel özellikler saygı ve sevgiyle bir arada bulunmaktadır. Birbirini tamamlayan bu zenginlikleri bir arada tutmanın yolu da ön yargıları yıkmak, ayrımcılığa karşı çıkmak ve farklılıklara saygı duymaktır.

İnsan sevgisi bütün farklılıkların önüne geçmelidir. Öyle demiş Yunus Emre“Yaratılanı severim Yaradan’dan ötürü”. Dolayısıyla kimsenin kimseden bir üstünlüğü yoktur. Farklılıklarımız ancak bir mozaik üzerindeki renkler kadardır. Bütün renklerimiz, bütün desenlerimiz kilimde birleşir. Onlar da ayrılırsa kırılır, bütün olunca anlamlı ve sağlam durabilirler.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları