7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 125-126-127-128
Sizler için hazırladığımız 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Ünite 4 Sayfa 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 125, 126, 127 ve 128 soruları ve cevapları aşağıdaki gibidir. aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.
7. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 125 Soru ve Cevapları
YARDIMLAŞMA
Yardımlaşma, insanların çeşitli konularda birbirlerine yardım etmesi ve ortak olarak işlerin üstesinden gelmesidir. İnsanoğlu, geçmişten günümüze toplum içinde işlerin daha kolay yürütülmesini sağlamak amacıyla iş birliği yapmıştır. Bu da yardımlaşma duygusunun gelişimine katkıda bulunmuştur.
Birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmek toplumun ayakta kalabilmesini sağlar. İyi veya kötü günde insanların değer verdiği kişilerin yanında olması aralarındaki bağı güçlendirir. Yardımlaşma; toplumsal dayanışma ve barışa, toplumda huzur ortamının sağlanmasına, zengin – fakir arasında güçlü bir bağ kurulmasına, toplumda güvenin artmasına katkı sağlar.
Toplumumuzda yardımlaşmanın en güzel örnekleri imece veya takas (değişim) usulü yardımlaşmadır. İmece, birçok kişinin bir araya gelip sırayla birbirlerinin işlerini görmesidir. Takas, mal alıp karşılığında başka bir mal vererek ödeşme veya değiş tokuştur. Köylerde çiftçiler, elde ettikleri farklı ürünleri birbirleriyle takas ederek ihtiyaçlarını giderebilirler. İmece ve takas; insanlar arasındaki samimiyeti, dayanışmayı, paylaşmayı, birlik ve beraberliği artırdığı gibi parayı da hükümsüz kılar. Aşağıdaki tabloda Yenikonak köyündeki çiftçilerin hasatlarının takas miktarları verilmiştir.
Bu tabloya göre:
Bu tabloya göre:
➢ 3 çuval buğdayı olan bir çiftçi bunun karşılığı olarak ne kadar zeytin veya nohut alabilir?
3. 15 = 45 kg zeytin
3.5 = 15 kg nohut alabilir.
➢ 35 kg nohutu olan bir çiftçi bunun karşılığı olarak kaç çuval buğday alabilir?
35 : 5 = 7 çuval buğday
➢ 44 kg cevizi olan bir çiftçi bunun karşılığı olarak kaç kg zeytin alabilir?
44: 4 = 11
11 . 15= 165 kg zeytin alabilir.
➢ 75 kg zeytini olan bir çiftçi ne ile takas yapacağına karar verememektedir. Bu çiftçimize önerileriniz nelerdir?
Buğday = 75 : 15 = 5 çuval
Ceviz = (75 : 15) .4 = 20 çuval
Nohut = (75 : 15). 5 = 25 çuval
7. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 126 Soru ve Cevapları
Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
7. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 127 Soru ve Cevapları
Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
7. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 128 Soru ve Cevapları
SIRA SİZDE
1. Aşağıdaki orantılarda bilinmeyenlerin yerine gelmesi gereken rasyonel sayıları bulunuz.
2. Aşağıdaki tabloda üzüm miktarı ile bu miktara karşılık ödenen para bilgileri verilmiştir. Tabloda harflerle ifade edilen yerlere gelmesi gereken rasyonel sayıları bulunuz.
3. Dönerci Alperen Bey, bir et dürüm için 3 dilim domates ve 80 gr et kullanmaktadır. Alperen Bey, 8 et dürüm için kaç dilim domates ve kaç gr et kullanmalıdır?
4. Hatice Hanım, aşağıdaki tabloda verilen malzemelerle sütlaç yapmak istemektedir. Tabloda verilenlere göre pirinç miktarının su miktarına oranı ile toz şeker miktarının süt miktarına oranının bir orantı oluşturup oluşturmadığını bulunuz.
5. 2 kg çileğe 3 kg toz şeker konularak çilek reçeli yapılırsa 8 kg çileğe kaç kilogram toz şeker konulur?