EBA Öğretmen Canlı Ders Nasıl Yapılır?

Karatay

Eba Tv, Eba’ya nasıl girilir, Eba giriş nasıl yapılır,EBA tek kullanımlık şifre nasıl alınır?, EBA öğretmen Canlı Ders Nasıl Yapılır?

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tarafından her okul için belirlenen zaman diliminde gerçekleşen canlı sınıflarda öğretmen ve öğrenciler, ev ortamlarından katıldıkları dersleri okuldaymış gibi karşılıklı konuşarak ve soruları birlikte çözerek işliyor. Uygulamada öğretmenler, öğrencilere canlı ders anlatmanın yanında EBA TV’deki derslerle eş zamanlı olarak kendi öğrencilerine EBA üzerinden soru-cevap-test şeklide ders işleyebiliyor, yönlendirip çalışma ve ödev gönderebiliyor. Etkileşimli ders yapabilen EBA canlı ders uygulamasında, programda bulunan beyaz tahta uygulamasıyla ekran paylaşımı da yapılabiliyor. Akademik Destek bölümünde ise öğretmenler öğrencileri ile soru çözümü yapabiliyor.Peki Eba öğretmen canlı ders nasıl yapılır?, Eba’da nasıl canlı yayın  başlatılır?

» Eba açıyoruz.
» Aşağı kısıma inerek Eba’ya devam et butonuna tıklıyoruz.
» Ardından başka bir ekrana yönlendirme sağlanıyor.
» Ekranın aşağısında giriş yapmam için sekmeler açılıyor.
» T.C. kimlik no ve Güvenlik kodunu girerek bize yeni bir ekran açılıyor.
» Ekrandan bize hangi girişi yapmamız hakkında soruyor ve hangisi ile giriş yapacaksak onu seçiyoruz ve giriş yapıyoruz.
» Ufak bir hatırlatma Eba şifreniz yoksa Eba şifresini edinmelisiniz.( Eba şifresinizi nasıl edinebilirim tıklayarak öğrenebilirsiniz.)
» Karşımıza gelen bilgilendirme mesajına tamam dedikten sonra  sağ üst köşede bulunan üç çizgi menüye ulaşmamızı sağlar.
» Canlı dersler sekmesini tıklıyoruz. Burada size ait canlı dersler bulunur.
» Eğer canlı ders saatiniz gelmiş  canlı ders sekmesinin köşesinde bulunan üç noktaya tıklayarak başlar deyip canlı yayını başlatabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 30 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları