Adrenalin Nedir? Hakkında Kısaca Bilgi
Adrenalin Nedir? Adrenalin Hakkında Kısaca Bilgi (TDK), Adrenalin nedir, Adrenalin nasıl yazılır tdk, Adrenalin anlamı tdk, Adrenalin Hakkında Kısaca Bilgi,Terimleri Sözlüğü
Sizlere bu yazımızda –Adrenalin – kelimesi hakkında bilgi vereceğiz.
Adrenalin kelimesinin anlamı:
Adrenalin Biyoloji Terimi Olarak Adrenalin:
Böbrek üstü bezinden salgılanan hormon.
Adrenalin Fen Bilimleri Terimi Olarak Adrenalin:
Böbrek üstü bezi ve sinir uçlarından, korku, heyecan, coşku gibi durumlarda salgılanan, kalp atışlarını hızlandıran ve glikojenin glikoza parçalanmasını sağlayan hormon.
Adrenalin Sağlık-Tıp Terimi Olarak Adrenalin:
Böbreküstü bezlerinin iç kısımları tarafından salgılanan bir hormondur. Tabiatta bu hormonun görevi, organizmayı acil harekete hazırlamaktır ve etkisini, nabzın atışı, kanın iç organlar ve deriden kaslara sevk edilmesi, karaciğerdeki glikojenin glikoza değişmesi ve böylelikle acil bir enerji kaynağı sağlanması şeklinde gösterir.
Adrenalin Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Adrenalin:
1. Böbrek üstü bezinden salgılanan bir hormondur. Stres, korku gibi durumlarda beyin uyarısı ile kana yüksek miktarda salgılanarak tansiyonun yükselmesine, kalp ve solunum sayısında artışa neden olan bir hormondur.
2. Hekimlikte damarları daraltma, bronşları açma, kanamaları kesme vb. amaçlarla kullanılan, kan şekerinin yükselmesine yol açan böbrek üstü bezlerinin salgısı.
Adrenalin Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Adrenalin:
Böbreküstü bezlerinin iç kısımları tarafından salgılanan bir hormondur. Bu hormonun görevi, organizmayı acil harekete hazırlamaktır ve etkisini, nabzın atışı, kanın iç organlar ve deriden kaslara sevk edilmesi, karaciğerdeki glikojenin glikoza değişmesi ve böylelikle acil bir enerji kaynağı sağlanması şeklinde gösterir.
Türk Dil Kurumu’na göre Adrenalin kelimesinin anlamı:
Hekimlikte damarları daraltma, bronşları açma, kanamaları kesme vb. amaçlarla kullanılan, kan şekerinin yükselmesine yol açan böbrek üstü bezlerinin salgısı.
Zıt Anlamlı Kelimeler İçin Tıklayınız
Terimler Sözlüğü İçin Tıklayınız
Nasıl Yazılır Kelimeleri İçin Tıklayınız
Atasözleri ve Anlamları İçin Tıklayınız
Deyimlerin Anlamı ve Cümle İçinde Kullanımları İçin Tıklayınız