Dinin Tanımı ve Kaynağı Konu Anlatımı

Karatay

Merhaba arkadaşlar size bu yazımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları hakkında bilgi vereceğiz. Yazımızı okuyarak  bilgi sahibi olabilirsiniz. Dinin Tanımı ve Kaynağı konusu ile ilgili bütün soruların cevabı sizleri bekliyor…

Dinin Tanımı ve Kaynağı 

İnsanlık tarihi boyunca Allah (c.c.), insanlar arasından seçtiği peygamberler aracılığıyla emir ve yasaklarını bildirmiş, insanların dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamak için din göndermiştir.

Din; sözlükte âdet, yol, gidişat, ceza, mükâfat, hesap, boyun eğme, kulluk, itaat anlamlarına gelir. Terim olarak ise, Allah (c.c.) tarafından peygamberler aracılığıyla gönderilen, akıl sahiplerini kendi istek ve hür iradeleriyle hayırlı olan şeylere sevk eden ilahî kurallar bütünüdür.

Kur’an-ı Kerim’de din kelimesi doksan iki yerde geçer. Bu ayetlerde başlıca şu anlamlarda kullanılır: itaat, hüküm, tapınma, tevhid, İslâm, şeriat, hudûd, âdet, ceza, hesap, millet. İslam âlimlerinden Seyyid Şerif Cürcânî dini şöyle tanımlar: “Din, akıl sahiplerini peygamberin bildirdiği gerçekleri benimsemeye çağıran ilâhî bir kanundur.”

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları için tıklayınız

9. Sınıfta Yer Alan Diğer Ders ve Konuları için Tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 2 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları