Felsefe Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
Felsefe bölümü hangi üniversitelerde var, Felsefe bölümü iş olanakları,Felsefe bölümü taban puanları,Felsefe bölümü olan üniversiteler,Felsefe bölümü atamaları,Felsefe bölümü dersleri,Felsefe bölümü taban puanları,Felsefe bölümü kaç yıllık,Felsefe maaşları
- Felsefe Bölümü Nedir?
- Felsefe Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
- Felsefe Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Felsefe Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
- Felsefe Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
- Felsefe Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?
- Felsefe Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?
- Felsefe Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
- Felsefe Bölümü Taban Puanları Nelerdir?
Felsefe Bölümü Nedir?
Felsefe Bölümü, bilginin kapsamını, kaynağını, doğru ve güzelin ne olduğunu, insanın var oluş smacının ne olduğunu ve daha pek çok şeyi sorgulayan bir bölümdür. Bu bölümde çok sayıda görüş karşılaştırılarak doğru olanın bulunması amaçlanıyor. Bu sayede problemlere çözüm üretilmesi amaçlanıyor.
Felsefe Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Felsefe bölümü eğitim süresi 4 yıldır.
Felsefe Bölümü Dersleri Nelerdir?
Tematik alanlarda ise Felsefeye Giriş, Eleştirel Düşünce, Mantık, Bilgi Felsefesi, Bilim Felsefesi, Din Felsefesi, Varlık Felsefesi, Ahlak Felsefesi, Siyaset Felsefesi, Sanat Felsefesi gibi dersler yer almaktadır.
Felsefe Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Felsefe Bölümü, mezunları pedagojik formasyon alarak özel okullarda ve devlet okullarında öğretmenlik yapabilirler. Bunun yanında başta Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere bakanlıkların eğitim ve kültür ile ilgili birimlerinde, kamu ve özel kurumların eğitim ve kültür birimlerinde, TRT’de, planlama ve insan ilişkileri gibi pek çok alanda çeşitli pozisyonlarda çalışma imkanı bulur.
Felsefe Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
İş imkânları bir yana, felsefe denen düşünme sanatında maharet kazanmış bireylerin en önemli kazancı hayatlarını ve yaşamı anlama ve sorgulama kabiliyetidir.
Bu manevi kazanç maddi kazançlarla kıyaslanamayacak kadar değerlidir, çünkü eski bir bilgenin söylediği gibi “Sorgulanmayan bir yaşam yaşamaya değmez.”
Felsefe bölümü mezunları günümüzde birbirinden farklı alanlarda çalışma fırsatı bulmaktadır. Edindikleri metin okuma hassasiyetleri, doğru akıl yürütme ve eleştirme yetenekleri, açıklayıcı ve inandırıcı yazı yazma becerileriyle mezunlarımız basın-yayın-televizyon, reklamcılık, halkla ilişkiler gibi alanlarda kolaylıkla iş bulabilmektedir.
Felsefe Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?
Felsefe bölümüne DGS ile geçiş yoktur.
Felsefe Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?
Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.
Felsefe Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.