Jeoloji Mühendisliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Jeoloji Mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var, Jeoloji Mühendisliği bölümü iş olanakları,Jeoloji Mühendisliği bölümü taban puanları,Jeoloji Mühendisliği bölümü olan üniversiteler,Jeoloji Mühendisliği bölümü atamaları,Jeoloji Mühendisliği bölümü dersleri,Jeoloji Mühendisliği bölümü taban puanları,Jeoloji Mühendisliği bölümü kaç yıllık,Jeoloji Mühendisliği maaşları

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Nedir?

Doğal kaynakların aranması, bulunması, işletilmesi, kalitesinin artırılması süreçlerinde görev alan ve bu süreçlerde ortaya çıkan sorunları hem çevresel hem de mühendislik açısından değerlendiren, temel mühendislik yapılarının doğru yönlendirilmesine katkı sağlayan mühendisler yetiştirilmektedir.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Jeoloji Mühendisliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. ve 2. yıl temel mühendislik dersleri (matematik-fizik-kimya), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce ve Türk Dili dersleri, 3. ve 4. yıl uzmanlık dersleri alınmaktadır.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Jeoloji mühendisleri genellikle hem mühendis hem de jeolog olarak lisanslanırlar. Yerküreyi araştırmak, dünyanın alt yapısında ve yüzeyinde var olan her türlü çalışmada görev alırlar.

Jeoloji Mühendisliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Jeoloji Mühendisleri kamuda ve özel sektörde yer Bilimleri uygulamaları konusunda araştırma yapan şirket ve kuruluşlarda çalışma olanağı bulabilmektedir. Bu kuruluşlardan bazıları; MTA, DSİ, TPAO, Türkiye Elektrik Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, belediyeler, bakanlıklar, seramik, cam ve çimento endüstrisi, mermer işletmeleri, doğal yapıtaşı işletmeleri, endüstriyel hammadde üretim tesisleri, metalik madenler ve endüstriyel hammadde kalite kontrol tesisleri, enerji sektörü, baraj, metro-tünel, yol, temel kıyı yapıları vb.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Jeoloji Mühendisliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Jeoloji Mühendisliği Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 1 kaçtır?


Basari Sıralamaları