Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü hangi üniversitelerde var, Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü iş olanakları,Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü taban puanları,Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü olan üniversiteler,Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü atamaları,Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü dersleri,Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü taban puanları,Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü kaç yıllık,Muhasebe ve Finans Yönetimi maaşları
- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Nedir?
- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
- Muhasebe ve Finans Yönetimi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?
- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?
- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
- Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Taban Puanları Nelerdir?
Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Nedir?
Muhasebe ve Finans Yönetimi eğitimi, hızla değişen küresel bir çevrede faaliyet gösteren işletmelerin etkin biçimde yönetilmeleri için gerekli olan bilgi ve becerinin kazanılmasını ve işlerin yürütülebilmesini sağlar. Dolayısıyla muhasebe ve finans öğrenimi yönetimin daha etkin yapılması ve kaynakların daha etkin kullanılmasını kolaylaştırıp, doğru kararların alınmasını sağlayacak stratejik yönetim, finansman, muhasebe ve modern yönetim teknikleri ile ilgili konuları ele alır. Muhasebe ve Finans Yönetimi programı kamu ve özel sektörde çalışabilecek yönetici adayları yetiştiren dört yıllık bir programdır. Bu program lise mezunlarını kabul eder. Birinci sınıfa başlayan öğrenciler dört yıllık eğitimleri boyunca yabancı dil, bilgisayar, matematik, istatistik gibi çeşitli servis dersleri dışında ağırlıkla Muhasebe ve Finans Yönetimi bölüm derslerini alarak eğitimlerini tamamlarlar. Derslerin içeriği öğrencilerin hem teorik hem de uygulamalı muhasebe ve finans bilgisi elde edebilmesine yardımcı olacak şekilde belirlenmektedir. Dördüncü sınıfta ise öğrendikleri kuramsal bilgileri pekiştirdikleri uygulama çalışmasına katılırlar. Mezun öğrenciler KPSS’ye girerek hem A hem de B türü kadrolara yerleşebildikleri gibi özel sektörde çok geniş bir iş yelpazesinde istihdam edilirler.
Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü eğitim süresi 4 yıldır.
Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?
– Finansal Muhasebe
– İngilizce
– İşletme
– Matematik
– Mikro Ekonomi
– Temel Hukuk
– Türk Dili
– Finans Matematiği
– Finansal Muhasebe
– İstatistik
– Makro Ekonomi
– Borçlar Hukuku
– İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
– İşletme Finansı
– Kamu Maliyesi
– Bilgi Teknolojileri Kullanımı
– Atatürk İlke ve İnkılapları
– Maliyet Muhasebesi
– Mesleki Sorumluluk ve Etik
– Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları
– Eleştirel Düşünme, Yaratıcılık ve Girişimcilik
– İcra ve İflas Hukuku
– Muhasebe Bilgi Sistemleri vb.
Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü muhasebe ve finans alanında her türlü mevzuatı eksiksiz şekilde bilir ve uygular. Mali ve idari işlerin gerektirdiği tüm işi yaparlar. Şirketin finansal konularını yönetirler, yıllık bilançoları hazırlar, gelir-gider tablosunu hazırlar ve SGK ödemelerini takip edip beraberinde bir çok işi yaparlar.
Muhasebe ve Finans Yönetimi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Muhasebe ve Finans Yönetimi programından mezun olan öğrenciler, işletmelerin muhasebe ve finans gibi çeşitli departmanlarında uzman olarak çalışabilirler. KPSS’ye girerek KPSS A ve KPSS B türü kadrolara atanabilirler. Yatırım ve finans kurumlarında yönetici ve müfettiş pozisyonlarında istihdam edilebilirler. Girişimcilik ruhu ve güvenini eğitimleri boyunca kazanan öğrenciler müteşebbis olarak iş hayatına atılabilmektedirler. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve uzun vadede Yeminli Mali Müşavir olabilirler. Özel sektörde yöneticiliğe kadar her kademede istihdam edilebilirler. Mezunlarımız, uluslararası işletmeler ve kurumlar dâhil olmak üzere, kamu sektörü ve özel sektörde etkin görevler alabilmenin yanı sıra, yüksek lisans ve doktora programlarına devam ederek akademik kariyer de yapabilmektedirler.
Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?
Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümüne DGS ile geçiş vardır.
Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?
Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.
Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.