Sanat Tarihi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Sanat Tarihi bölümü hangi üniversitelerde var, Sanat Tarihi bölümü iş olanakları,Sanat Tarihi bölümü taban puanları,Sanat Tarihi bölümü olan üniversiteler,Sanat Tarihi bölümü atamaları,Sanat Tarihi bölümü dersleri,Sanat Tarihi bölümü taban puanları,Sanat Tarihi bölümü kaç yıllık,Sanat Tarihi maaşları

Sanat Tarihi Bölümü Nedir?

Sanat Tarihi; sanat objelerinin tarihsel gelişimleri ve üslup bağlamlarında incelenmesidir; tür, tasarım, biçim ve stil olarak başlıklara ayrılmasıdır. Resim çalışmaları, heykel, mimari, seramik, mobilya ve diğer dekoratif objeler sanat tarihinin materyalleri olarak adlandırılır.Sanat tarihi, yakından bakma, tanımlama ve tarihsel kaynakların mantıklı kullanımı becerilerini geliştirerek, bizi çevreleyen görsel kültür zenginliğini yorumlamanın yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel alanlarda tarihsel olarak temellendirilmiş bir sanatsal üretim anlayışı oluşturmak için araçlar ve kelimeler sunar.

Sanat Tarihi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Sanat Tarihi bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Sanat Tarihi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Sanat tarihi programında İslam sanatı, batının ve çağımızın sanatı, eleştiri ve yöntembilim, teknik resim, fotoğrafçılık, Türk süsleme sanatları, minyatür sanatı gibi dersler okutulmaktadır.

Sanat Tarihi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Sanat tarihi programını bitirenler “Sanat Tarihçisi” unvanı ile görev yaparlar. Sanat tarihçisi resim, minyatür, mimarlık eserleri gibi sanat eserlerini değerlendirir, korur ve tanıtır, halkta sanat sevgisinin gelişmesi ve tarihi eser kaçakçılığına karşı halkın uyanık olması için konferanslar verir, yayınlar yapar. Sanat tarihçilerinin iş çevreleri genellikle müzelerdir. Ancak sanat tarihçileri geçmiş devirlerden kalma sanat eserlerinin ortaya çıkarılmasına katıldıklarından, zaman zaman arazide çalışmak zorunda kalabilirler. Müzelerde çalışan sanat tarihçileri, müzeye gelen eserleri, geliş yollarına göre sınıflandırır, kayıtlarını tutar, depolanmasını ve halka uygun yer ve zamanlarda sunulmasını sağlarlar.

Sanat Tarihi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bölümden mezun olanların çalışma alanları son derece özgün olduğundan genellikle iş bulma imkanları sınırlıdır. Mezunlar, Kültür Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, MTA, müzeler ve turizm kuruluşlarında görev almaktadırlar.

Sanat Tarihi Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Sanat Tarihi bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Sanat Tarihi Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Sanat Tarihi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Sanat Tarihi Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Sanat Tarihi Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları