Yazılım Mühendisliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Yazılım Mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var, Yazılım Mühendisliği bölümü iş olanakları,Yazılım Mühendisliği bölümü taban puanları,Yazılım Mühendisliği bölümü olan üniversiteler,Yazılım Mühendisliği bölümü atamaları,Yazılım Mühendisliği bölümü dersleri,Yazılım Mühendisliği bölümü taban puanları,Yazılım Mühendisliği bölümü kaç yıllık,Yazılım Mühendisliği maaşları

Yazılım Mühendisliği Bölümü Nedir?

Bölümün temel hedefi, teknolojik gelişmeye odaklanmış, Türkiye’nin ihtiyacı kapsamında bulunan farklı sektörel yazılımları, en güvenilir ve en kaliteli biçimde geliştirebilecek, yazılım mühendisliği mesleğinin gerektirdiği disiplin ve etik değerleri taşıyan, nitelikli mühendisleri yazılım endüstrisine kazandırmaktır. Bir yazılım mühendisi, bilgi teknolojileri alanını iyi bilmesinin yanı sıra, farklı iş alanları, örneğin; telekomünikasyon, bankacılık, eğitim, enerji ve doğal kaynakların yönetimi, tıp gibi alanlarda kullanılan bilişim sistemlerindeki süreçleri de öğrenebilecek yetenek kapasiteye sahip olmalıdır. Yazılım mühendisliği disiplinlerarası bir daldır ve bilgi teknolojileri, yazılım geliştirme ortamları, proje yönetimi, liderlik, insan-bilgisayar etkileşimi, yazılım kalite güvencesi, bilgi teknolojileri hizmet yönetimi ve yazılım kalite standartları gibi güncel konular ile iç içedir.

Yazılım Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Yazılım Mühendisliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Yazılım Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama I, Diferensiyel ve İntegral Hesap I, Ayrık Matematik, Fizik I, Programlamaya Giriş (Java), Genel Kimya I, İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama II, Diferensiyel ve İntegral Hesap II, Fizik II, Nesneye Dayalı Programlama (Java), Lineer Cebir, Programlama Dilleri, Bilgisayar Sistemleri, Veri Yapıları ve Algoritmalar I, MS C# Laboratuvarı, Veritabanı Yönetim Sistemleri, Veri Yapıları ve Algoritmalar II, Yazılım Mühendisliği Analiz ve Tasarımı, Olasılık ve İstatistik, Yazılım Proje Yönetimi, Türk Dili ve Edebiyatı I, Nümerik Analiz, Yazılım Mimarisi, İnsan Bilgisayar Etkileşimi, Türk Dili ve Edebiyatı II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Yazılım Ölçme ve Sınama, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Capstone Project ve seçmeli dersler bulunmakta.

Yazılım Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Yazılım mühendisliği bölümü mezunları özel sektörde çalışabildikleri gibi kamu sektöründe de istihdam edilebilirler.
Sistem mühendisi olarak, bilgisayar ağları üzerine çalışan işletmelerde etkinlik gösterebilirler. Elektronik cihaz üreten firmalarda ya da Savunma sanayinde uygulama mühendisi olarak çalışabilirler. Şirketlerin bilgi sistemleri bölümlerinde iş analisti olarak çalışabilirler. Kendi disiplinlerinde ilerleyerek konularında orta kademe yönetici olabilirler. Akademik olarak kendini geliştirip kariyerlerini yönlendirebilir, konularında danışmanlık yapabilirler.

Yazılım Mühendisliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Yazılım mühendisleri birçok farklı alanda çalışma şansına sahiptirler. Çalıştıkları kurumda IT (Bilişim teknolojileri) bölümünde yer alabilirler, şirketlerin yazılım ihtiyaçlarını karşılarlar. KPSS sınavında başarılı olmaları takdirde devlet bünyesinde kariyerlerine devam edebilirler.

Yazılım Mühendisliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Yazılım Mühendisliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Yazılım Mühendisliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Yazılım Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Yazılım Mühendisliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Yazılım Mühendisliği Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları