Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü hangi üniversitelerde var, Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü iş olanakları,Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü taban puanları,Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü olan üniversiteler,Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü atamaları,Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü dersleri,Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü taban puanları,Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü kaç yıllık,Avcılık ve Yaban Hayatı maaşları
- Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Nedir?
- Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
- Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
- Avcılık ve Yaban Hayatı Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
- Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?
- Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
- Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Taban Puanları Nelerdir?
Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Nedir?
Av hayvanlarının ve yaban hayatının korunmasının, avcılığın kurallara uygun olarak yapılmasının önemli unsurlarından birisi, avcı eğitimidir. Avcı eğitimi sadece avlanmak, silah kullanmak konusunda bilgili olmak değildir. Bu eğitim doğanın, av hayvanları ile yaban hayatının ve bunların yaşama ortamlarının tanınması, bunlara olumlu veya olumsuz etki yapan insan etkinliklerinin bilinmesi, olumlu etkinlikler artırılırken olumsuz etkinliklerle mücadele edilmesini de kapsamaktadır.
Günümüzde, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermekte olan ve 30 merkez ve 200 taşra teşkilatıyla av ve yaban hayatı kaynaklarımızı yönetmeye çalışmaktadır. Ayrıca pek çok özel kurum ve kuruluşta özel avlaklar ile faaliyet göstermektedir. Ülkemiz av ve yaban hayatı kaynaklarının korunması, yönetimi ve işletilmesi için teknik bilgi ve beceriye sahip mesleki teknik elemanlara ihtiyaç bulunmaktadır.
Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü eğitim süresi 2 yıldır.
Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Dersleri Nelerdir?
Jeoloji Ve Arazi Bilgisi, Yönetim Bilgisi, Ormancılık Bilgisi, Genel Zooloji, Bitkilendirme, Yaban Hayatı Ekolojisi, Yaban Bitkiler Sistematiği, Yaban Hayvanlar Bilgisi, Avlak Yönetimi, Korunan Alanlar Yönetimi, İç Su Ürünler, Sulak Alanlar, Yaban Hayvanları Hastalıkları, Endüstriye Yönelik Üretim Staj, Doğa Ve Av Turizmi, Çevre Kirliliği, Avlanma Araçları Yöntemleri Ve Uygulamaları, Avcılık Ve Yaban Hayatı Mevzuatı, Sucul Av Hayvanları Üremesi Ve Üretimi, Karasal Av Hayvanları Üremesi Ve Üretimi, Atıcılık.
Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Avcılık ve yaban hayatı mezunları, görev aldıkları alanlarda orman mühendislerinin gözetim ve sorumluluğunda çalışırlar.
Avcılık ve Yaban Hayatı Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Mezunların önemli bir bölümü Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (milli parklarda, tabiat parkları, ulusal parklar, tabiat koruma alanları, biyogenetik rezervler) ve Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde Orman Muhafaza Memuru olarak istihdam edilmektedirler. Ayrıca özel sektöre ait avlakların yönetiminde, av hayvanı üretme çiftliklerinde, av turizmi ile ilgili faaliyetleri bulunan şirketlerde, safari parkları ve avcılık kulüplerinde iş bulabilmektedirler.
Avcılık ve yaban hayatının dünyada giderek önem kazanması, bu meslekte gelecekte de iş bulma sorunun olmayacağını göstermektedir.
Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?
Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.
Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.