Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümü hangi üniversitelerde var, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümü iş olanakları,Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümü taban puanları,Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümü olan üniversiteler,Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümü atamaları,Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümü dersleri,Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümü taban puanları,Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümü kaç yıllık,Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası maaşları

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü Nedir?

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Önlisans Programında öğrencilerin; sermaye piyasaları ve menkul kıymetlerin matematiksel, yönetimsel, hukuki ve ekonomik yönlerine, finansal kurumların işlevlerine ve günümüz küresel piyasalarıyla ilgili güncel konulara ilişkin bilgi düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir.

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Hukukun temel kavramları
– İktisada giriş
– Genel işletme
– Genel muhasebe
– Finans matematiği
– Finansal kurumlar
– Sermaye piyasası hukuku
– Ekonomik analiz
– Türk vergi sistemi
– Borsaların yapısı ve işleyişi
– Portföy yönetimi
– Mali analiz
– Türev araçlar

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Günlük olarak gazetelerden dünya piyasaları ve ekonomiyle ilgili haberleri okuyup analiz yapar. Dünya genelinde önemli rol oynayan politik olayların dünya piyasaları üzerinde ne tür etkiler oluşturabileceği hakkında çıkarımlarda bulunarak yorum yapar. Gün içinde piyasa araçlarının hareketlerini izleyerek, borsayı takip eder. Para piyasası ve yatırım alanları konusunda araştırmalar yapar. Bu görevleri yerine getirirken borsada gerçekleşen işlemlere ait her türlü bilgiyi ve piyasa verilerini kullanır ve haber ajanslarını izler.

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Programdan mezun olanlar, Bankalar, Sigorta Şirketleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Sermaye Piyasası Kurulu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, aracı kurumlar ve araştırma şirketlerinde çalışabilirler. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından, sermaye piyasası alanında çalışanların mesleki yeterlilikleri, bilgi ve becerilerini tespit etmek amacıyla bu sektörde çalışmak isteyenler için uzmanlık sınavı zorunluluğu getirilmiştir. Sınavda başarılı olan bölüm mezunları “Müşteri Temsilcisi” , “Finans Uzman Yardımcısı” olabilmektedirler.

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 53 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları