Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü hangi üniversitelerde var, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü iş olanakları,Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü taban puanları,Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü olan üniversiteler,Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü atamaları,Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü dersleri,Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü taban puanları,Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü kaç yıllık,Muhasebe ve Vergi Uygulamaları maaşları

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Nedir?

Muhasebe ve Vergi Uygulama Programı; muhasebe ve vergi konularında hizmet veren şirketlerin, mali müşavirlik bürolarının, ticari işletmelerin muhasebe bölümleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının muhasebe ve finans servisinde sorumluluk üstlenebilecek ve/veya yasal şartları sağladıktan sonra kendi adına işyeri açıp (Serbest Muhasebeci Mali Muşavirlik Bürosu) çalıştırabilecek nitelikli ara insan yetiştirmeyi hedefleyen dört yarıyıllık (2 yıl) bir yükseköğretim programıdır.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Muhasebe ve Hukuk,
– Genel Muhasebe,
– Ön Muhasebe Yazılımları ve Kullanımı,
– Türk Vergi Sistemi,
– Genel Vergi Hukuku,
– Vergi Uygulamaları,
– Şirketler Muhasebesi,
– Maliyet Analizi,
– Envanter ve Bilanço,
– Mali Analiz,
– Örgütsel Davranış

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Mezun olan öğrenciler vergiyi muhasebecileri olarak işletmelerde kendilerine pozisyon bulmaktadırlar. Bu pozisyonda yer alan mezunların görevleri ise müşterilerinin veya işverenlerinin vergi yüklerini hesaplamam konusunda onlara yardımcı olması olmaktadır.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Kamu sektörü ve özel sektör işletmelerinde hizmet, üretim ve faaliyetlerinin verimli bir biçimde yürütülebilmesi için teorik bilgi yanında uygulama yapabilen, muhasebe mevzuatına sahip, bilgisayarlı muhasebeyi yürüten meslek elemanları kamu sektöründe ve özel sektörde rahatlıkla iş bulabilmektedirler.

Muhasebe bürolarında, işletmelerin muhasebe bölümlerinde, Maliye bakanlığının çeşitli birimlerinde ve özellikle vergi dairelerinde görev alabilirler. Muhasebe ve vergi uygulama meslek elemanlarının vergi dairelerinde, muhasebe bürolarında, işletmelerin muhasebe servislerinde, muhasebe programı yapan işyerlerinde çalışma imkanları vardır.

Program mezunları başta Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir ile Yeminli Mali Müşavir bürolarında yardımcı eleman olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca mezunlar, bankalar, sigorta şirketleri, turizm, inşaat ve endüstri işletmelerinde, muhasebe elemanı olarak çalışabilmektedirler. Öğrencilerin çoğu genellikle stajını yaptığı işyerlerinde kalmaları için teklif almakta ve devamlı olarak işe yerleşmektedirler.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları