Diş Hekimliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Diş Hekimliği bölümü hangi üniversitelerde var, Diş Hekimliği bölümü iş olanakları,Diş Hekimliği bölümü taban puanları,Diş Hekimliği bölümü olan üniversiteler,Diş Hekimliği bölümü atamaları,Diş Hekimliği bölümü dersleri,Diş Hekimliği bölümü taban puanları,Diş Hekimliği bölümü kaç yıllık,Diş Hekimliği maaşları

Diş Hekimliği Bölümü Nedir?

Diş Hekimliği programı, ağız boşluğunun ve diş sağlığının korunması, diş ve diş etleri hastalıklarının tedavisi, diş ve çene ameliyatları ile ağız içi protez yapımı konularında çalışacak diş hekimleri yetiştirir .

Diş Hekimliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Diş Hekimliği bölümü eğitim süresi 5 yıldır.

Diş Hekimliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Diş Hekimliği programının ilk iki yılında genellikle Biyoloji, Kimya, Fizik ve Matematik gibi temel bilim dersleri verilir

Daha sonraki yıllarda okutulan lisans programına özgü dersler ise genellikle bu temel derslerle dolaylı olarak ilgilidir. Diş Hekimliği Fakültelerinin son üç yılında dersler çoğunlukla uygulamalı olarak yapılır.

Diş Hekimliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Diş Hekimliği programının ilk iki yılını başarı ile tamamlayan öğrenciye “Temel Diş Hekimliği Bilimlerinde Önlisans Diploması”, beş yıllık Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitiren öğrenciye ise “Diş Hekimliği Yüksek Lisans Diploması” ve “Diş Hekimi” unvanı verilir.

Diş Hekimliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Diş hekimleri, serbest çalışabilecekleri gibi bir devlet kuru­luşunda da görev alabilirler. Muayenehane açacak bir diş hekiminin önce Türk Diş Tabipleri Odası’na başvurması, Sağlık Bakanlığı’ndan muayenehane açma izni alması ve durumu Maliye Bakanlığı’na bildirmesi gerekir. Resmi ve özel hastanelerde veya dispanserlerde çalışmak isteyen diş hekimleri, ilgili kurumlara başvurur uygun kadrolara tayin edilirler. Diş hekimleri Türk Diş Tabipleri Odası’na üye olmak zorundadırlar. Diş hekimlerinin bir kısmı da uzmanlık eğitimi görüp üniversitelerde görev almaktadırlar . Serbest çalışmak isteyen bir diş hekiminin muayenehane açacak, alet ve malzeme alacak kadar sermayesi olmalıdır.

Diş Hekimliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Diş Hekimliği bölümüne DGS ile geçiş yoktur.

Diş Hekimliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Diş Hekimliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Diş Hekimliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Diş Hekimliği Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 1 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları