6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 241-242-243-244

Karatay

Sizler için hazırladığımız 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ünite 7 Sayfa  241, 242, 243 ve 244 soruları ve cevapları aşağıdaki gibidir. aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 241 Soru ve Cevapları

Hazırlanalım

Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütünün (UNHCR) 2019 yılı verilerine göre Türkiye, 4 milyon mülteciye kucak açmış durumdadır. Aynı zamanda TİKA, AFAD vb. kuruluşlar aracılığıyla dünyanın dört bir tarafında yardım faaliyetlerinde bulunmaktadır.

Yukarıdaki bilgilerden hareketle Türkiye’nin bölgesinde üstlendiği rolle ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Cevap:

Türkiye Dünyada söz sahibi bir ülkedir. Lider bir ülkenin getirdiği bir vizyonla Dünyada bir çok yerde yardıma ihtiyaç duyulduğu anda hemen harekete geçebilecek kurumlara sahiptir, ayrıca da savaş gibi durumlarda da komşularına kapılarını açmakta onlara yardımcı olmaktadır.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 242 Soru ve Cevapları

Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 243 Soru ve Cevapları

Cevaplayalım

Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevli olduğu her bölgede önemli bir askerî güç olmasının uluslararası alanda etkisi nelerdir? Tartışınız.

Cevap:

Türk askerinin ve dolayısıyla Türkiye’nin bütün dünyada söz sahibi olmasını sağlayan önemli bir güç olması ve saygınlığı ile beraber ondan korkulan bir devlet olması sağlanmaktadır. Çünkü askeri güç bir devletin önemli güçlerinden biridir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 244 Soru ve Cevapları

Türk, Beklenilendir

Prof. Dr. Tufan GÜNDÜZ’ün anlatımıyla; Türk askeri Saraybosna’da, özel olarak yardıma muhtaç köy ve okulları dolaşıp gerekli yardımlarla donatıyor. Dolaşırken bir köyün muhtarından yardım yapılacakların listesini istiyor. Yardım paketleri ise Türkiye’den kargo ile birliğe gönderiliyor. Köyde listeye göre dağıtım yapılıyor ve köyün ileri gelenlerinden birisi “Biz size listeyi verdiğimizde yardıma muhtaç bir teyzemizi unutmuşuz.” diyor. Teyzenin evi de tepelik bir yerde ve köyün dışındadır. Bizim subaylarımız “Tabii ki yardım edebiliriz.” diyorlar ve diz boyu kara rağmen kutuları omuzlayıp teyzenin evine ulaştırıyorlar. Kapıyı çalıyorlar ve karşılarındaki teyze kapıyı açar açmaz “Türk müsünüz? ” diye soruyor. Bizimkiler de “Türküz!” deyince yaşlı teyze “Geleceğinizi biliyordum.” Bizim geleceğimizi bilen milyonlar var. El Bab’da, Halep ’te, Musul’da…

Cevaplayalım

Metinden ve konu başlığından yola çıkarak Türkiye’nin uluslararası alandaki rolünü nasıl açıklarsınız? Söyleyiniz.

Cevap:

Türkiye nerede zorda kalmış bir millet, bir topluluk varsa onlara şefkatli ellerini uzatarak yanlarında olan, onları koruyan, kollayan onlara yaşam şansı veren bir devlettir. Bu özelliği ile mazlum milletlerin beklediği sıcak yardım eli anne şefkatidir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 80 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları