7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 44-45-46-47

Karatay

Sizler için hazırladığımız 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Tema 2 Sayfa 44, 45, 46 ve 47 soruları ve cevapları aşağıdaki gibidir. aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 44 Soru ve Cevapları

• Millî birlik ve beraberliğin önemini açıklayınız.

Cevap

Millî birlik, bireyleri millî çıkarlar etrafında birleştiren, ferdin kendisinde ve mensup olduğu millette öz güvenin oluşmasını sağlayan bir duygudur. Millî birlik ve beraberliğin sağlanmasında milletin varlığından kaynaklanan millî güç unsurları önemli derecede etkilidir. Bu unsurlar, sosyo – kültürel, siyasi, askerî, ekonomik ve teknolojik güç olarak sıralanabilir.

• Atalarımız Millî Mücadele Dönemi’nde ne gibi zorluklarla karşılaşmışlardır?

Cevap:

 Hepimizin de bildiği gibi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ulu önderi ve kurtarıcı kahramanıdır. Atatürk, Türk devletini bulunduğu uçurumdan kurtarmıştır ve bu süre zarfından da bir çok engellerle karşılaşmıştır. Özellikle Kurtuluş savaşı dönemlerinde ülkenin her köşesi işgal altındaydı ve bu sırada da millet milli bir ruhla ülkeyi düşman işgalinden kurtarmak için dört elle çalışmıştır ve ülke adeta yaşamak için savaş veriyordu. Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele döneminde karşılaştığı en büyük engel ise İstanbul Hükumeti idi. Çünkü İstanbul Hükumeti Atatürk’ün milli mücadele yolundaki çalışmalarına sürekli taş koymaya çalışıyordu ve engellemek istiyordu ve İstanbul Hükumeti bu amaçla Mustafa Kemal başta olmak üzere milli mücadele sürecine katılan herkesi idam cezasına çarptırdı. Ancak bu dönemde düşman işgalleri hız kesmeden devam ediyordu ve çıkan isyanlar gönüllü birliklerin savunma yapmasını daha da zorlaştırıyordu.

• Çanakkale Savaşı ile ilgili bildiklerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

 Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir. İtilaf Devletleri’ce; Osmanlı Devleti’nin başkenti konumundaki İstanbul’u alarak boğazların kontrolünü ele geçirmek, Rusya’yla güvenli bir tarımsal ve askeri ticaret yolu açmak, Alman müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amacı ile açılan cephe.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 45 Soru ve Cevapları

Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 46 Soru ve Cevapları

Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 47 Soru ve Cevapları

Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları