7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 202-203-204-205-206-207

Karatay

Sizler için hazırladığımız 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Tema 7 Sayfa 202, 203, 204, 205, 206 ve 207 soruları ve cevapları aşağıdaki gibidir. aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 202 Soru ve Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

• Sporun, insan sağlığı için (fiziksel/psikolojik) önemi nedir? Açıklayınız.

• İlginizi çeken spor dalları nelerdir? Nedenleriyle birlikte anlatınız.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 203 Soru ve Cevapları

Bu sayda soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 204 Soru ve Cevapları

1.Etkinlik

Aşağıda, metinde geçen bazı kelimeler verilmiştir. Bu kelimeleri anlamlarıyla eşleştirerek bulmacaya yerleştiriniz.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 205 Soru ve Cevapları

2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Yazarın metnin başlığını “İki Tekerlekli Özgürlük” koymasının nedenleri neler olabilir?

Cevap

Metnin içeriğinin bisiklet ile ilgili olduğu için.

2. Bisiklet kullanmak bazıları için neden vazgeçilmez yaz etkinliklerinin başında gelir?

Cevap

Bisiklet sürmenin mevsim koşullarına uygun olması, kullanımı kolay olması, bisiklet ile her yere kolaylıkla girilip çıkılabilmesi.

3. Metinde geçen “… teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin çevreyle dost ulaşım aracı unvanı hâlâ bisiklete ait.” sözünü açıklayınız.

Cevap:

Her teknolojik alet, kullandığı yakıt ya da harcadığı enerji ile dolaylı olarak çevreye zarar vermektedir. Fakat bisiklet kullanmanın çevreye hiçbir zararı yoktur. Bu nedenle bisiklet çevreyle dost bir ulaşım aracıdır.

4. Yaşam alanlarımıza sahip çıkmak ve yaşlı dünyamızın yükünü hafifletmek için sizce neler yapılabilir?

Cevap

Daha fazla bisiklet kullanmalı, toplu ulaşım araçlarını kullanmalı, ormanları korumalı, doğaya zarar veren tüm ürünleri kullanmamalı.

5. Bisiklet dışında çevreye dost ulaşım araçları hangileridir?

Cevap

At arabası, motorsuz scooter, tornet (üç tekerlekli tahtadan yapılma araba), sandal, fayton, yelkenli gemiler.

6. Bisiklet kullanımını yaşam kültürü hâline dönüştürebilmiş olmanın belirtileri neler olabilir?

Cevap

Spor, kısa mesafe ulaşım, gezi gibi aktivitelerde bisikleti tercih etmek.

7. Yaşadığınız şehirde yetkili bir kişi olsaydınız bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için neler yapmak isterdiniz? Anlatınız.

Cevap

Belirli yerlerde bisiklet durakları olur ve insanlar bu bisikletler ile istediği yere gidip diğer bisiklet durağına bisikleti bırakırdı. O durakta ihtiyacı olan ise o bisikleti alıp o da gideceği yerdeki bisiklet durağına bırakırdı.Bisiklet ulaşım yolu yapardım.

3.Etkinlik

Aşağıdaki kelime ve kelime gruplarının sizde uyandırdığı duygu ve düşüncelerle ilgili bir konuşma yapınız.

• ruh sağlığı
• nefes kontrolü
• beden sağlığı
• beslenme
• egzersiz
• gelişim
• enerji
• direnç
• spor

Cevap

Spor yapmak insanların ruh sağlıklarını, beden sağlıklarını korumada önemli bir rol oynamaktadır. Spor yapan insanlar nefes kontrolünü daha iyi yapmaktadır. Spor yapmaya egzersizle başlamak daha iyi olur. Düzenli ve dengeli beslenme spor yapanlar için oldukça önemlidir. Spor yapan insanlar yapmayanlara oranla daha dinç ve enerjik olurlar.

4.Etkinlik

a) Aşağıda verilen rota örneğini ve rotaya ait tabloyu inceleyiniz.

“Sabah saat 08.00’de bisikletimle evden çıktım. 300 metre gittikten sonra bahçeli evin arkasından geçip sola döndüm. 450 metre daha giderek marketin önüne geldim. Marketi geçip 250 metre daha giderek okulun önüne ulaştım. Okuldan çıktıktan sonra sağa dönerek 470 metre daha ilerleyerek köprüden geçtim. Köprüden sonra 530 metre daha giderek kütüphaneye ulaştım.”

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 206 Soru ve Cevapları

b) İncelediğiniz örnekten hareketle günlük hayatta kullandığınız bir rotayı yazınız. Rotanızda yer alan uğrak yerlerini ve bu yerler arasındaki tahmini mesafeyi tabloya yerleştiriniz.

5.Etkinlik

Aşağıda “İki Tekerlekli Özgürlük” metninden bir bölüm verilmiştir. Verilen bölümde yer alan basit zamanlı fiilleri bulup ek fiil yardımıyla birleşik zamanlı fiillere çeviriniz.

İKİ TEKERLEKLİ ÖZGÜRLÜK

Bisiklet kullanmak, bazılarımız için favori yaz etkinliklerinin başında geliyor. Bol bol yüzmeli tatilleri saymıyoruz tabii; hoş bazılarımız tatilde de bisikletsiz yapamayanlardanız ama konumuz bu kez şehirde bisiklet keyfi. Belki Avrupa kentleri gibi bisiklet şehirlerimiz yok ama ülkemizde de her geçen gün daha çok insan iki teker üstünde yola çıkmaya başladı. Bisikleti ara sıra takıldığımız bir hobi olmaktan çıkarıp bir ulaşım aracı olarak benimsemeye
başlıyoruz yavaş yavaş.

Yaşadığımız şehirlerdeki bisiklet parkurlarının sayısı her geçen gün artıyor. Bisiklet festivallerimizin sayısı da öyle. Dileğimiz bu çevre ve sağlık dostu aracı günlük hayatımızın vazgeçilmezi hâline getirebileceğimiz günleri de görmek. Hem sevdiğimiz kentlerin yükü hafifler belki hem de onlarla birlikte biz de biraz olsun nefes almış oluruz deyip sizi bir başlangıç rehberi niteliğindeki mini dosyamızla baş başa bırakıyoruz… Şimdiden pedalınıza kuvvet!

geliyor – geliyormuş

saymıyoruz – saymıyormuşuz

başladı – başlamıştı

başlıyoruz – başlıyorsak

artıyor – artıyordu

hafifler – hafiflermiş

almış – almıştık

oluruz – olurduk

bırakıyoruz – bırakıyormuşuz

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 207 Soru ve Cevapları

Aşağıdaki tamamlanmamış cümleleri, karşılarında verilen anlam özelliklerini ifade edecek şekilde ek fiillerle tamamlayınız.

Cevap

Yeğenimi görmeye gitmişmiş.          
Ecem ile birlikte ders çalışacaktık.
Akşam eve erken gelmiştir.
Her sabah yürüyüş yapar.
Küçümseme
Gerçekleşmemiş niyet
Olasılık
Terk edilmiş alışkanlık
idi
imiş
ise
-dir

7.Etkinlik

Aşağıdaki haber metnini inceleyiniz. Siz de herhangi bir spor etkinliği ile ilgili haber metni oluşturarak verilen boşluğa yazınız.

Cevap:

Bisiklet Festivali Şehri Coşturdu!

Geçtiğimiz hafta sonu, şehri bisiklet tutkunları işgal etti. “Bisiklet Festivali” kapsamında düzenlenen yarışlar, atölyeler, konserler ve etkinlikler, binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Farklı kategorilerde düzenlenen bisiklet sürüşleri ve yarışlar, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını keşfetme imkânı sundu. Ziyaretçiler, bisiklet atölyelerinde bilgi edinirken, aksesuar ve ekipman da satın aldı.

Akşamları konserler ve gösterilerle eğlenen bisiklet severler, unutulmaz bir hafta sonu geçirdi.

Festival organizatörü, bisikleti sadece ulaşım aracı olarak değil, eğlence ve spor aracı olarak da yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Şehir sakinleri de festivalden memnuniyetlerini dile getirdi.

Bisiklet Festivali, bisiklet kültürünün gelişmesine ve kullanımının teşvik edilmesine katkıda bulunurken, şehre de coşku ve heyecan kattı!

Gelecek Derse Hazırlık

Kendinizi tanıtan ve yeteneklerinizin ortaya çıkması için neler yapmanız gerektiğini anlatan bir sunu hazırlayınız.

Cevap:

Hayatımız boyunca eğitimimiz için çabalarız. Hep en iyi yerlere gelmek isteriz. Her bireyin farklı yetenekleri ve becerileri vardır. Bu yeteneklerini geliştirmek kişinin kendi elindedir. Yeteneklere örnek olarak; tasarımcı, (moda, grafik,) , el sanatları (takı, ) mimar gibi meslek gruplarının sahip olunabilmesi içinde kişide bir beceri olması gerekir.Örneğin bir tasarımcı olmak istiyorsanız güzel sanatlar fakültesi, okuyabilir ya da tasarımla alakalı kurslara giderek kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu alanda da oldukça senek vardır. Moda tasarımcısı olup, kıyafet tasarlayabilir ve kendi butiğinizi açabilirsiniz. Grafik tasarımcı olarak, çizimler yapıp insanlara davetiyeden süs eşyalarına kadar her şeyi yapabilir ve bunları satabilirsiniz. Her kişinin yeteneği olmayabilir. Mesela el sanatları grubunda takı tasarımları yapmak oldukça zahmetli ve yetenek isteyen bir iştir. Bu alanda da gerekli kurslara giderek, bir belge alınabilir ve kendi takılarımızı tasarlayıp satabiliriz. Son zamanların en popüler mesleklerinden biri olan moda tasarımcılığıdır. Özel çizim programlarıyla model kıyafeti tasarlayıp dikimini gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle kişiye özel tasarımlarda çok fazla fayda sağlamaktadır. Yeteneklerin ortaya çıkması kişiye bağlıdır. Kendisi keşfettiği anda o alanda ilerlemelidir. Çünkü; birey sevdiği ve yapabildiği işte mutludur. Elbette bu alanda bu şekilde başarılı olur. Doğru araştırmalar ve ilerlemeler ile sevilen alanda başarılı olunabilir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları