Türkiye Turing Ve Otomobil Kurumu Bursu Başvuru Şartları ve Tarihi

Karatay

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, öğrencileri Yükseköğretim Başarı Bursu’nun yanında eğitim-öğretim yılı süresince çeşitli kültür-sanat faaliyetleri, yabancı dil kursları, atölyeler ve yurt içi-yurt dışı geziler ile desteklemektedir.  Toplumun her kesiminden gelen gençlere kaliteli eğitim olanakları sunarak onların gelecekteki başarılarına katkıda bulunmaktır.

Türkiye Turing Ve Otomobil Kurumu Bursu

  • Bursa başvuru için herhangi bir bölüm kısıtlaması bulunmamaktadır. YÖK’e bağlı İstanbul’da bulunan bütün üniversitelerin, bütün bölümlerinde okuyan öğrenciler burs başvurusunda bulunabilirler. İstanbul’da Özel veya Vakıf üniversitesinde okuyan öğrencilerin Turing bursuna başvurabilmeleri için %100 burslu olmaları gerekmektedir. Daha düşük burs oranı olanların başvuruları değerlendirilmemektedir.
  • Turing bursuna sadece T.C. Vatandaşı olan öğrenciler başvurabilmektedir.
  • Bir eğitim-öğretim dönemi süresince burs verilmektedir. (Dönem içerisinde kaç ay burs verileceği, her yıl bursiyer seçimi tamamlandıktan sonra burs komisyonu tarafından belirlenmektedir.) Ayrıca burs için her sene yeniden başvurmak gerekmektedir.
  • Turing olarak sene boyunca birtakım eğitimler, kültür-sanat faaliyetleri, atölyeler ve geziler düzenlenmektedir. Bursiyer öğrencilerden her ay için belli bir oranda istedikleri etkinliklere katılım göstermeleri istenmektedir. Etkinliklerde boş kontenjan olduğu sürece diledikleri tüm etkinliklere de katılım sağlayabilmektedirler.
  • Başvuruda bulunan öğrencilere ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora bursu verilebilir.
  • İnternet üzerinden başvuru formunu doldurmadan yapılmış başvurular geçerli sayılmayacaktır. Mutlaka internet sitemizdeki (www.turing.org.tr) “Burs Başvuru Sistemi” nden başvuru yapılmalıdır.

Başvuru Tarihleri

2024-2025 Eğitim Öğretim Döneminde Burs Başvuruları 19 Ağustos 2024’de Başlıyor.

Burs Başvurusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Başvuru Formu

Tüm Burs Veren Kurumlar

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 2 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları