Sabancı Vakfı Bursu Başvuru Şartları ve Tarihi

Karatay

Kuruluş yılı 1974’ten bugüne kadar 52.000’den fazla burs veren Sabancı Vakfı burs programına her yıl 300’ün üzerinde yeni öğrenci eklemekte, eski bursiyerler ile birlikte yıllık bursiyer sayısı 1.500’e yakın olmaktadır. Daha detaylı bilgiler için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sabancı Vakfı Bursu

Burslar Hakkında

  • Sabancı Vakfı bursları, T.C. uyruklu ve her yıl üniversiteye yeni kayıt yaptıran lisans öğrencileri için geçerlidir.
  • Üniversiteye Giriş Bursu için öğrencilerin Sabancı Vakfı tarafından belirlenen en az taban puanlar ile belirlenen üniversitelere yerleştirilmesi ve maddi desteğe ihtiyacı olması gereklidir.
  • Sabancı Vakfı-Vista Bursu 4 yıllık Turizm İşletmeciliği programlarına yönelik olup, öğrencilerin Sabancı Vakfı tarafından belirlenen üniversitelere yerleştirilmesi ve maddi desteğe ihtiyacı olması gereklidir.
  • Burs başvurusu için istenen taban puanlar ve üniversiteler her yıl Eylül ayında web sitemizde ilan edilir.
  • Başvurular öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşleri/Burs Ofisi kanalıyla kabul edilmektedir. Öğrenci İşleri/Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 20 Ekim’dir. Sonuçlar yine aynı birimler tarafından Üniversitelerde Kasım-Aralık ayı içerisinde duyurulmaktadır.
  • “Üniversiteye Giriş Bursu” ve “Sabancı Vakfı-Vista Bursu” için bursiyer seçimleri üniversitelerle birlikte, “Kalkınmada Öncelikli İller” ve “Engelli Öğrenciler” Bursları için bursiyer seçimleri ise ÖSYM’den alınan listeler çerçevesinde Sabancı Vakfı tarafından yapılır. Sabancı Vakfı bursları karşılıksızdır, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmez. Ancak mezun bursiyerler gönül borcunu ödemek için dilerlerse burs almakta olan öğrencilere deneyim ve bilgi aktarmak için mentorluk yapabilir.
  • Öğrenimine başarıyla devam eden ve burs kesilmesini gerektiren herhangi bir durum olmayan öğrencilerin bursları, burs almaya başladıkları tarihten başlayarak kayıtlı oldukları öğretim programındaki normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.
  • Aşağıdaki durumlarda burs programımız bulunmamaktadır:
    • İlk ve ortaöğretim bursu
    • Ön lisans, yüksek lisans ve doktora bursu
    • Yurt dışı öğrenimi için burs
    • Üniversite ara sınıflarda talep edilen burs
    • Kurs, seminer vb. ücretinin karşılanması için burs
  • Sabancı Vakfı dışında kişi ve kurumlardan burs alan bursiyerlerin belirlenmesi için Sabancı Vakfı burs veren kişi ve kurumlarla işbirliği yapabilir, bursiyer bilgilerini paylaşabilir.

Burs Türleri

Sabancı Vakfı Kaynağından Sağlanan Burslar: Vakfın kaynakları kullanılarak İcra Komitesi’nce belirlenen esaslar çerçevesinde tahsis edilir. Bu bursların türleri aşağıdaki gibidir:

Üniversiteye Giriş Bursu: İcra Komitesi’nce belirlenen esaslar çerçevesinde burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerde örgün öğrenim programlarında öğrenim gören, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir. (Açık öğretimi ve ikinci öğretimi kapsamaz.)

Kalkınmada Öncelikli İller Bursu: İcra Komitesi tarafından belirlenen 15 ilde ortaöğrenimini tamamlayarak YKS’de yerleştirme puanı sıralaması bakımından en üst sıralamada yer alan her ilden 1’er öğrenciye tahsis edilir. Kalkınmada Öncelikli İllerin birincileri tespit edilirken, öğrencinin mezun olduğu ortaöğretim kurumunun bulunduğu il dikkate alınarak sıralama yapılır. Bu şekilde burs tahsis edilecek öğrencilerin yurtiçindeki devlet üniversitelerine ya da burslu olarak vakıf üniversitelerine yerleştirilmiş olmaları gerekir. (Açık öğretimi ve ikinci öğretimi kapsamaz.)

Engelli Öğrenciler Bursu: Görme, ortopedik ve işitme engelli olup, YKS’de yerleştirme puanı sıralaması bakımından en üst sıralamada yer alan her engel grubu için 5’er öğrenciye tahsis edilir. Bu şekilde burs tahsis edilecek öğrencilerin yurt içindeki devlet üniversitelerine ya da burslu olarak vakıf üniversitelerine yerleştirilmiş olmaları gerekir. (Açık öğretimi kapsamaz.)

Daha fazla bilgi ve Burs Yönergesi  için https://www.sabancivakfi.org/tr/burslar/burs-yonergesi

Tüm Burs Veren Kurumlar

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 1 kaçtır?


Basari Sıralamaları