GAEV Bursu Başvuru Şartları ve Tarihi

Karatay

GAEV, yurt içinde Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve öğrenci adaylarına burs vermektedir.

GAEV Bursu

Ara sınıf öğrencileri için burs, alt yıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmayan ve ağırlıklı not ortalaması; bağıl not sistemine gore yapılan değerlendirmede, 4 üzerinden en az 3.00; 100 üzerinden en az 80 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaya tahsis edilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Öncelikli yine yukarıdaki ilgili dallarda olmak üzere tüm konularda tezli yüksek lisans veya doktora yapan öğrencilere verilecek “lisanüstü bursları” dır.

Üniversitelere bağlı enstitülerde lisansüstü eğitim (tezli yüksek lisans veya doktora) yapan başarılı ve maddî imkânı kısıtlı olan öğrencilere başvurmaları halinde burs verilebilir. Tezli yüksek lisans ve doktora için öğrencinin lisans mezuniyet genel not ortalamasının en az 4 üzerinden 3.00 veya 100 üzerinden 80 olması şarttır.

Başvuruların değerlendirilmesinde akademik özgeçmiş ve lisansüstü eğitim konusunun vakıf amaç ve faaliyetleriyle uyumlu olarak, ülkemizin evrensel, insani ve toplumsal değerleri ile bilimsel ve teknolojik gelişimine katkısı dikkate alınır.

Burs Yönergesi

Tüm Burs Veren Kurumlar

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları