Diş Hekimliği Fakültesi Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Diş hekimi; insan sağlığı ile ilgili olarak dişlerin, diş etlerinin, ağız boşluğu, çene ve komşu dokularının sağlığının korunması, diş ve çene düzensizliklerinin teşhis, tedavi ve rehabilite edilmesiyle ilgili her türlü mesleki faaliyeti icra etmeye yetkili kişidir.

Hangi Dersler Var?

Diş hekimliği fakültelerinde eğitim süresi 5 yıldır. Öğretimin ilk iki yılında genellikle biyoloji, kimya, fizik, matematik gibi temel bilim dersleri verilir. Daha sonraki yıllarda okutulan lisans programına özgü dersler ise genellikle bu temel derslerle dolaylı olarak ilgilidir. Diş hekimliği fakültelerinin son üç yılında dersler çoğunlukla uygulamalı olarak yapılır.

Gereken Özellikler

▪ Normalin üstünde genel yeteneğe sahip,

▪ Fizik, kimya özellikle biyoloji konularına ilgili ve bu alanda başarılı,

▪ El ve parmaklarını ustalıkla kullanabilme yeteneğine sahip,

▪ Ellerini ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen,

▪ Üç boyutlu görebilme becerisine sahip,

▪ Renk algısı ve iletişim kurma becerisi olan,

▪ Yaratıcı,

▪ Şekil ve uzay ilişkilerini görebilen,

▪ İnsanlarla uğraşmaktan sıkılmayan, insanları anlayabilen,

▪ Hoşgörülü, sabırlı, dikkatli ve sorumluluk sahibi,

Kazanılacak Ünvan

Diş hekimliği programının ilk iki yılını başarı ile tamamlayan öğrenciye “Temel Diş Hekimliği Bilimlerinde Önlisans Diploması”, beş yıllık diş hekimliği fakültesini bitiren öğrenciye ise “Diş Hekimliği Yüksek Lisans Diploması” ve “Diş Hekimi” ünvanı verilir. Diş hekimi kliniğe gelen hastanın şikayetlerini dinler, hastayı muayene eder, gereğinde rahatsızlık veren bölgenin filmini çeker ve sağlıksız dişi saptar; dişin durumuna göre gereken tedaviyi yapar, takma diş yapmak için ağız boşluğunun ölçüsünü alır, takma dişi yapar veya yaptırır, yapılan dişi ağız boşluğuna yerleştirir, çarpık ve eğri dişleri düzeltmek için dişler üzerine ve çenelere bant, tel vb. düzenekler koyar, diş etleri hastalıklarını ilaç ya da ameliyatla tedavi eder. Diş hekimleri günümüzde, yukarıda saydığımız işlerin herhangi birinde uzmanlaşmaktadırlar.

Çalışma Alanları

Diş hekimleri, serbest çalışabilecekleri gibi bir devlet kuruluşunda da görev alabilirler. Muayenehane açacak bir diş hekiminin önce Türk Tabibler Odasına başvurması, Sağlık Bakanlığından muayenehane açma izni alması ve durumu Maliye ve Gümrük Bakanlığına bildirmesi gerekir. Resmi ve özel hastanelerde veya dispanserlerde çalışmak isteyen diş hekimleri ilgili kurumlara başvurur ve açık yerlere tayin edilirler. Diş hekimleri Türk Tabipler Odasına üye olmak zorundadırlar. Diş hekimlerinin bir kısmı da uzmanlık eğitimi görüp üniversitelerde görev almaktadırlar. Serbest çalışmak isteyen bir diş hekiminin muayenehane açacak, alet ve malzeme alacak kadar sermayesi olmalıdır.

Diş Hekimliği Nedir, Diş Hekimliği Ne İş Yapar, Diş Hekimliği Maaşları, Diş Hekimliği İş İmkanları, Diş Hekimliği İş Çalışma Alanları, Diş Hekimliği Mesleği Hakkında Bilgiler, Diş Hekimliği Bölümünün Geleceği, Diş Hekimliği Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Diş Hekimliği Bölümü Tercih Edilir mi, Diş Hekimliği Tanıtımı, Diş Hekimliği Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Diş Hekimliği Mezunları Ne İş Yaparlar , Diş Hekimliği Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Diş Hekimliği İş Bulma Durumu

Özel Koşul Var Mı?

-

Zorunlu Staj Var Mı?

-

Erasmus / Farabi / Mevlana

-

DGS İle Geçiş Var Mı?

-

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 80 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları