Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Kümes hayvanlarının üretilmesi ile, son yıllarda soyu tükenmeye başlayan kuş türlerinin yetiştirilmesi, korunması ve ıslahını sağlayan alanlarda çalışacak ara elemanların yetiştiği bölümdür. Mezunlar hayvanat bahçeleri ile resmi-özel kuruluşlara ait işletmelerde iş bulabilirler.

Hangi Dersler Var?

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği programında kanatlı anatomisi, fizyolojisi, biyokimya, genetik biyo istatistik gibi temel biyoloji derslerinden başka bıldırcın, keklik, süs ve zevk kuşları kanatlı besleme yemleri bilgisi, hindi, kaz, ördek, yetiştiriciliği, kanatlı barınakları, kanatlı ürünlerinin işleme, muhafaza ve pazarlama yöntemleri gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

Gereken Özellikler

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği programında okumak isteyenlerin biyolojiyi seven ve bu alanda başarılı hayvan yetiştirmekten hoşlanan dikkatli, sorumlu girişimci bir kimse olması gerekir.

Kazanılacak Ünvan

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği programını bitirenler “Kanatlı Hayvan Yetiştirme Teknikeri” ünvanını alır. Kanatlı hayvan yetiştirme teknikeri ziraat mühendisine yardımcı eleman olarak kanatlı üretim çiftliklerinde hayvanların üretilmesi, bakım ve pazarlanması ile ilgili çalışmaları yürütür.

Çalışma Alanları

Kanatlı hayvan yetiştirme teknikeri resmi ve özel sektör ile çiftliklerde çalışır. Ayrıca kanatlı hayvan yetiştirmede kullanılan alet ve ekipmanların üretim ve pazarlama birimlerinde de iş bulma olanakları vardır. Kanatlı sektörü gelişen bir çalışma alanıdır ve bu alanda yetişmiş insangücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alanda yetişenler kendi çiftliklerini kurarak üretim yapabilirler.

Özel Koşul Var Mı?

-

Zorunlu Staj Var Mı?

-

Erasmus / Farabi / Mevlana

-

DGS İle Geçiş Var Mı?

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları