Pazarlama Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Pazarlama lisans programının amacı giderek artan küresel rekabette yerel ve global pazarlarda başarılı olacak pazarlama alanında eğitilmiş, bilgili, rekabetçi, yenilikçi ve yabancı dil becerileri gelişmiş pazarlama yöneticileri yetiştirmek. Genel işletme ve yönetim bilgileri temeline sahip öğrencilere pazarlama konusunda marka yönetimi, hizmet pazarlaması, fiyatlandırma, dağıtım kanalları, pazarlama iletişimi, pazarlama araştırmaları ve uluslararası pazarlama gibi alanlarda daha uzmanlaşmış bir eğitim sunmak hedeflenmekte. Program farklı sektörlerde pazarlama stratejileri geliştirme, uygulama ve yönetme yetilerine sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamakta.

Hangi Dersler Var?

Program, öğrencilere geleneksel pazarlama kavram ve teorilerini içeren derslerin yanı sıra ilgi alanlarına göre sosyal pazarlama, sürdürülebilirlik, inovasyon, elektronik pazarlama, sosyal medya, veri tabanı pazarlaması gibi güncel konulardaki akademik gelişmeleri takip edebilme imkanı sunacaktır. Pazarlama Lisans Programı’nda ilk iki sene öğrencilere sunulan zorunlu dersler İşletme Programı’nın da temelini oluşturan Genel İşletme, Yönetim, Ekonomi dersleridir. İşletme Bölümü altında yer alan diğer programlardan farklı olarak Pazarlama lisans programında öğrenciler ikinci yıl zorunlu Psikoloji, Sosyoloji dersleri alacaklardır. Üçüncü seneden itibaren ise öğrenciler pazarlama alanında verilecek zorunlu ve seçmeli dersleri alarak bu alanda uzmanlaşacaklardır.

Gereken Özellikler

Bu programa girmek isteyenlerin ekonomi, sosyoloji, psikoloji, ticaret hukuku, muhasebe, maliye ve vergi konularına ilgi duyması ve bu konularda başarılı olması beklenir. Ayrıca iş ve ticaret hayatında başarılı olabilmek için insanlarla işbirliği yapmayı, halkla ilişki kurmayı iyi bilmek gerekir.

Kazanılacak Ünvan

Pazarlama/satış yönetimi programlarından mezun olan öğrencilere “Pazarlama Meslek Elemanı” ünvanı verilir. Mezunlar daha çok ithalat ve ihracat işleriyle uğraşır; işyerlerinde satış elemanı, pazarlama şirketlerinde araştırmacı olarak çalışırlar.

Çalışma Alanları

Program mezunları marka yönetimi, hizmet pazarlaması, perakendecilik, reklam, satış, pazarlama iletişimi, uluslararası pazarlama gibi alanlarda veya pazar araştırma firmalarında çalışma imkanları elde edebilecekleri gibi kendi iş girişimlerini de gerçekleştirebilirler. Programdan mezun olan öğrencilerin bir kısmı da eğitimlerine lisansüstü düzeyde devam ederek bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak nitelikte olacaklardır.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Yok

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları