Su Ürünleri Mühendisliği Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Balıkçılık su ürünleri işleme teknolojisi ve su ürünleri yetiştiriciliği alanlarında teknolojik bilgilere sahip tsu ürünleri mühendisleri yetiştirmek, öğrencilere bu konularda gerekli uygulamaları staj)yaptırmak, ülkemiz balıkçılığına ve su ürünleri yetiştiriciliğine ve su ürünleri işleme teknolojisi sektörüne yararlı olmaları ve hizmet vermelerini sağlamaktır. Fakülte balıkçılar ve su ürünleri işletmeleri ile ilgili uygulamada çıkan sorunları yerinde saptamak, çözüm önerileri getirmek, ayrıca balıkçıların sorunlarını çözmek üzere gerekli araştırma ve çalışmaları yapmak amacını taşımaktadır. Bu amaç doğrultusunda bölge balıkçıları ve üretim işletmecileri ile ilişkileri artırmak suretiyle sıkı işbirliğine gidilmektedir. Su Ürünleri Fakültesi mezunlarının çalışma olanakları, kamu kuruluşları, özel kuruluş ve işletmelerdir. Su Ürünleri Mühendisleri, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çeşitli birimleri başta olmak üzere, diğer çeşitli kamu kurumları, balıkçılık ve su ürünleri üretim işletmelerinde çalışabilmektedirler.

Hangi Dersler Var?

Öğrenciler denizel ve tatlısu ortamları ve bu ortamlarda yaşayan özellikle balıklar olmak üzere diğer bütün organizma grupları hakkında temel bilgiler alırlar. Ekonomik önemi olan türlerin yetiştiriciliği, avcılığı, hastalıklarının tedavisi ve işleme teknikleri konularında dersler almaktadırlar

Gereken Özellikler

Öğrencinin balık ve deniz konuları hakkında istekli olması öğrencinin dersleri daha severek geçirmesi ve başarılı olmasına destek verir.

Kazanılacak Ünvan

Su Ürünleri Mühendisi unvanı alır.

Çalışma Alanları

Mezun olan öğrenciler öncelikle özel sektörde iş bulma şansına sahiptirler. Balık çiftlikleri, kuluçkahaneler, balık yemi tesisleri, akvaryumlar ve diğer özel sektör kuruluşları öğrencilerin iş bulabileceği yerlerin başında gelmektedir. Buna ilaveten, Denizcilik Liseleri'nde öğretmen olma hakları bulunmaktadır. İlave olarak ilgili bakanlıklarda ve kamu kurumlarında iş bulabilmektedirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 36 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları