Hemşirelik (Yüksekokul) Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Program öğrencilerin bütüncü ve hümanistik felsefeye sahip, etkili iletişim kurabilen, ekip çalışmasına uyumlu, sürekli kaliteyi iyileştirmek için değişim yaratabilen ya da değişime ayak uydurabilen, yeni bilgilere ulaşan, yeni teknolojileri kullanan, girişken hemşireler olarak yetişmesini sağlamayı hedefler. Öğrenim programında, öğrencilerin sağlığı geliştirici, koruyucu, tedavi ve rehabilite edici bakımı öğrenmelerini sağlayıcı temel hemşirelik derslerinin yanı sıra temel tıp dersleri ve sosyal bilim dersleri yer almaktadır.  Çoğunluğu müzik, oyunculuk, fotoğrafçılık gibi sanat derslerinden   oluşan seçmeli dersler ile öğrencilerin algılarının ve insanı anlama yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Son sınıfta  öğrenciler bir yıllık intern eğitimi ile çalışma  yaşamına  hazırlanmaktadır. Bu amaçla her öğrenci bir yarı yıl yoğun bakım ünitelerinde çalışmakta ve kuramsal ders almaktadır. İntern programlarının ikinci yarıyıllık bölümünde öğrenci, ilgisi doğrultusunda seçtiği alanlardan birinde klinik uygulama yapmakta böylece mezuniyet sonrası çalışmak isteyeceği alanla ilgili gelişimi desteklenmektedir.

Hangi Dersler Var?

Hemşirelik mesleğinin temel dersleri olan Hemşirelik Temel İlke ve Uygulamalar, Dahiliye, Cerrahi, Kadın-Doğum, Çocuk, Psikiyatri, Halk Sağlığı gibi ana derslerin yanında sosyal ve kültürel içerikli zorun ve seçmeli dersler.

Gereken Özellikler

Üniversite sınavında yeterli puanı almak

Kazanılacak Ünvan

4 yıllık lisans eğitimi sonrasında öğrenciler hemşire unvanı ile mezun olmaktadır.

Çalışma Alanları

Mezun öğrenciler sağlığa hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarda; sağlıklı koruyucu, geliştirici, eğitici rolleri üstlenebilmekte, klinik alanlarda çalışabilmekte, lisansüstü programlara devam ederek, üniversitelerden öğretim elemanı alarak görevlendirebilmektedirler. Ayrıca üniversite sanayi işbirliği ile yapılan bilimsel projelerde ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alabilmektedirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 30 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları