Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir ? Ne İş Yapar?

Karatay

​Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var,Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü iş olanakları,Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü taban puanları,Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü olan üniversiteler,Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü atamaları,Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü dersleri,Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü taban puanları,Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü kaç yıllık,Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği maaşları

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir?

Bu bölüm hammaddesi ağaç olan malzemenin işlenerek değerlendirilmesi; ağaçtan yapılan ürünlerin tasarlanması, üretiminin planlanması, ürünlerin kalite kontrolü alanında çalışacak teknik elemanlar yetiştirilir. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirenler, bu sektördeki nitelikli işgücüne olan büyük talep nedeniyle dolgun ücretle çok kolay iş bulabilmektedirler.

Programın Amacı: Hammaddesi ağaç olan malzemenin işlenerek değerlendirilmesi; ağaçtan yapılan ürünlerin tasarlanması, üretimin planlanması, ürünlerin kalite kontrolü alanında çalışacak teknik elemanları yetiştirmektir.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bu programda eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim programı, ağacın hammadde olarak kullanılmasını, ağaçtan işlenmiş ve yarı işlenmiş malzeme üretimini, çeşitli ağaç işleri alanlarındaki üretim tekniklerini ve bunlarla ilgili yöntemlerin geliştirilmesini kapsamaktadır.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Ağaç işleri mühendisliği bölümünde fizik, matematik, kimya, biyoloji ve bazı sosyal bilim alanlarında temel derslerin yanı sıra;

– Ağaç teknolojisi,
– Ağaç fiziği ve kimyası,
– Ağaç işleme makineleri,
– Üretim teknolojisi,
– Üst yüzey işlemleri,
– Teknik istatistik ve kalite kontrol,
– İç mimari-dekorasyon,
– Üretim planlaması

vb. meslek dersleri okutulmaktadır. Çeşitli derslerdeki laboratuvar ve çizim çalışmalarının yanı sıra, öğrenciler bir yarı yıl boyunca proje uygulaması için bölüm atölyesinde çalışırlar. Ayrıca, öğrencilerin bölümce onaylanmış bir ağaç işleri fabrikasında bir yarı yıllık endüstri uygulaması yapmak zorunluluğu vardır.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği mezununun KPSS’de gerekli puanı almak ve KPSS alımlarında bu bölüme kontenjan açılması koşuluyla devlet kurumlarına atanması mümkündür.

Devlet Kurumları, MEB’e bağlı okullar, prefabrik ev firmaları, mobilya imalat fabrikaları vb. alanlarda mesleklerini icra ederler.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Ağaç işleri endüstri mühendisliği programını bitirmiş kişiler mobilya, doğrama, yonga, lif levha, kaplama ve kereste fabrikaları ile prefabrik konut üretim alanlarında, ağaç işleri ile ilgili işyerlerinde, endüstri kuruluşlarının projelendirilmesi, iç mimari dekorasyon, ağaç kakma, müzik aletleri yapımı ile ilgili iş yerlerinde çalışırlar. Ağaç işleri mühendisleri faaliyet alanlarına giren konularda üretimin planlanması, metot geliştirme ve konstrüksiyon problemlerinin çözümlenmesinde yetki ile görev yaparlar. Bunun dışında ağaç işleri endüstrisindeki tüm imalat alanlarında üretim mühendisi olarak sorumluluk yüklenirler; tutkal, cila, boya, kaplama ve ahşap koruma maddeleri imalatıyla, yan sanayi alanlarında danışman ve uzman olarak özel ve kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümü mezunları bu sektördeki nitelikli iş gücüne olan büyük talep nedeniyle özel sektöre ait fabrika ve imalathanelerde çok kolay ve dolgun ücretle iş bulabilmektedirler. Öğretmenlik sertifikası alanlar endüstri meslek liselerinde öğretmenlik yapabilirler.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu Bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümde hangi Üniversitelerin olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 36 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları