ARANAN MEZUNLAR ÖNCÜ ÜNİVERSİTEDE YETİŞİYOR

Karatay

Emir Celâleddin Karatay tarafından 1251 yılında kurulan Karatay Medresesinden aldığı tarihî ilhamla yoluna kararlı adımlarla devam eden KTO Karatay Üniversitesi; bünyesinde bulundurduğu, ülkemizde eksikliği oldukça güçlü hissedilen İslam Ekonomisi ve Finans, Enerji Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Metalürji ve Malzeme Bilimi Mühendisliği gibi etkin ve stratejik bölümleriyle geleceğin nitelikli iş gücü oluşumuna katkı sağlamayı amaçlıyor.

KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde toplamda 38 lisans ve ön lisans programında eğitim veriyor.

Ayrıcalıklı Bölümler

İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü, KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde Türkiye’ye katkı sağlayacak bölümlerin başında geliyor. Dünyada ve ülkemizde son yıllarda ihtiyaç duyulan ve alternatifi olmayan bir bölümü ülkemize ve şehre kazandıran KTO Karatay Üniversitesi, İslam Ekonomisi ve Finans alanında disiplinler arası bir yaklaşımla lisans eğitimi vererek, bu alanda yetişmiş insan potansiyelini oluşturmayı amaçlıyor. İslam ekonomisi ve finansın önemine yönelik bilince sahip olan, son yıllarda sayıları hızla artan katılım bankaları da KTO Karatay Üniversitesi ve bölüme desteklerini sürdürüyor.

Diğer yandan, küresel rekabet açısından birçok sektörde olduğu gibi lojistik sektöründe de faaliyet gösteren işletmeler de nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyuyor. Bu bakımdan KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, ülkenin sektörde ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün temin edilmesi açısından son derece önemli çalışmalar yürütüyor.

KTO Karatay’da Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencileri ise 20 bini aşkın üyesi bulunan Konya Ticaret Odasının üniversitesinde okumanın ayrıcalıklarıyla iş yaşamlarına tam donanımlı olarak hazırlanırken, Metalürji ve Malzeme Bilimi Mühendisliği Bölümü öğrencileri de bilim dünyasını yakından takip etme fırsatı buluyor. Yalnızca bu bölümde değil, Mühendislik Fakültesinde de Türk sanayisine önemli katkılar sağlayacak nitelikli mühendisler yetişiyor.

KTO Karatay Öğrencilerin Kariyerini Planlıyor

KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde bulunan Kariyer ve Gelişim Ofisi ile de KTO Karataylıları, hayallerindeki işe kavuşuncaya kadar yalnız bırakmıyor. Üniversite bünyesinde Türkiye’de ilk ve tek olarak uygulanan Sektör Danışmanlığı Projesi ile öğrenciler daha birinci sınıftan iş hayatına hazırlanıyor. Böylece dört yıllık bir lisans mezunu aynı zamanda dört yıllık bir iş deneyimine sahip olarak mezun oluyor. “İş arayan değil, işte aranan” KTO Karataylılar da öncü bir üniversitenin ayrıcalıklı mezunları olmanın her alanda avantajını yaşıyor.

Modern Kampüs Alanı

KTO Karatay Üniversitesi Selçuklu mimarisinde inşa edilen modern binaları ile de öğrencilerine dünya standartlarında bir eğitim sunarak geniş laboratuvar ve araştırma olanakları sayesinde eğitimi her zaman en üst seviyede tutuyor. Üniversitede yeni bilişim teknolojileri ve öğretim araçları, derslerle koordineli bir şekilde öğrencilerin hizmetine sunuluyor. Öğrenciler ders saatleri dışında kampüsün sunduğu tüm imkânlardan faydalanabiliyor. KTO Karatay Üniversitesi geçtiğimiz aylarda TOBB’un destekleriyle üniversiteye kazandırılan 16 milyon liralık KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi TOBB Binası’nın açılışını da gerçekleştirdi. Eğitim yatırımlarını hızla sürdüren üniversite 2018-2019 eğitim öğretim döneminde de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakülte binalarını da eğitime açmaya hazırlanıyor. KTO Karatay Üniversitesi 6 Fakülte, 2 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitüde yaklaşık 8 bin öğrenciye öğrenim hizmeti sunuyor.

Güçlü Akademik Kadro

Her biri kendi uzmanlık alanında önemli başarılara imza atmış akademisyenleri bünyesinde barındıran üniversite, yurt içi ve yurt dışında tanınırlığı yüksek, nitelikli, alanında hatırı sayılır bir üne sahip yaklaşık dört yüz akademisyenle, KTO Karataylıları hayata hazırlıyor.

8 Farklı Yabancı Dil Öğrenme İmkânı

Dil eğitiminin gelecek nesiller için önemini bilen KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilere sekiz farklı dili seçmeli olarak öğrenme imkânı sunuyor. İngilizcenin yanı sıra Çince, Japonca, Fransızca, Arapça, Farsça, Rusça ve Almancanın seçmeli ders olarak eğitimini alan öğrenciler, küresel rekabetin gün geçtikçe arttığı iş dünyasına tam donanımlı bir şekilde hazırlanıyor.

KTO Karataylılar Dünyanın Her Yerinde

KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerine yurt dışında da eğitim imkânları sunuyor. KTO Karatay, Erasmus partnerlerini seçerken eğitim kalitesinin nitelikli ve teknolojik gelişmelerin yoğun olduğu üniversite ve ülkeleri tercih ediyor. Erasmus+ Programı çerçevesinde ise KTO Karataylı öğrenciler Almanya, İtalya, Danimarka başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde öğrenim görme fırsatı buluyor. “Dil Okulu Bursu” ve “Yurt Dışı Yaz ve Kış Okulu” kapsamında öğrenciler yurt dışında yabancı dil eğitimi alabiliyor. Üniversiteye ilk 10.000 başarı sıralamasında kayıt olan öğrenciler 2 haftadan 2 aya kadar yurt dışında dil eğitimi alabiliyor, akademisyenler de öğrencilere dil eğitimleri boyunca eşlik ederek danışmanlık yapıyor.

En Güncel Bilgi Teknolojileri

KTO Karatay Üniversitesi, her gün gelişen bilgi teknolojilerine uygun dizayn edilmiş laboratuvarlar eşliğinde, sertifikasyon süreçleri ile desteklenen gelişim programları ve bilgi işlem prosedürlerine sahip bir üniversite olarak eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Geniş laboratuvar imkânları, uygulama alanları, duruşma salonu ile birlikte öğrencilerin en güncel bilgi teknolojilerinden yararlanmasını sağlıyor. Laboratuvarlar bakımından da öğrenci başına düşen ekipman açısından ilk sıralarda yer alan üniversite, KTO Karataylıların daha iyi öğrenmesi için her şeyi düşünüyor. Teknolojiyi en üst seviyede takip ederek, sistem, yazılım, web, network ve donanım alanlarında her türlü bilgi işlem alt yapısının oluşturulması ve işletilmesi, eğitim, öğretim ve araştırmalara destek sağlanması ve üniversitenin ihtiyaç duyacağı diğer bilgi işlem hizmetlerini eksiksiz olarak yerine getiriyor. KTO Karatay Üniversitesi sağlık sektöründe de Türkiye’nin önemli gruplarından biri olan Medicana sağlık gurubu ile afiliye üniversite hastanesi olması hususunu içeren iş birliği protokolü ile öğrencelerine akademik bilgiyi alanında uygulama fırsatı sunuyor.

Mühendislik Fakültesinde 10, Tıp Fakültesinde 7, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda 11 laboratuvar, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde 11 atölyesi bulunan KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerin donanımlı bir şekilde mezun olması noktasında gerekli tüm teknolojik yenilikleri de yakından takip ediyor.

CERN Alice Deneyi

KTO Karatay Üniversitesi, merkezi İsviçre’de olan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinin (CERN) deneylerinden biri olan Alice Deneyi’ne tam üye olan ilk Türk üniversitesi. CERN’de çalışan bilim insanlarının 100 kadarı kuramsal fizik alanında çalışıyor, geri kalan bölüm ise çeşitli kuramları araştıran deneysel fizikçileri ve mühendisleri kapsıyor. Bu bilim insanlarına ek olarak CERN çatısı altında çalışan dünyanın 80 ülkesinden yaklaşık 8000 kadar fizikçi ve mühendis bulunuyor. Gelecek 10 yılın en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Alice Deneyi çalışmalarının ülkemizde başlamasıyla, bilimsel araştırmaların ve yeni teknolojilerin gelişimine doğrudan katkı yapılıyor.

Ayrıca KTO Karataylılar bu üyelik sayesinde CERN’de staj imkânı bulabiliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda CERN’de staj imkânı yakalayarak CERN Yaz Okulu’na kabul edilen KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezun öğrencisi Oğuz Demirbaşcı da, çalışmaları neticesinde “CERN Summer Student WebFest 2016” yarışmasında takımıyla birlikte en iyi tasarım ödülüne layık görülmüştür.

Tek Üniversite Çift Diploma

KTO Karatay Üniversitesinde öğrenciler iki diplomayla birden mezun olabiliyor. Onlarca bölümde geçerli olan çift anadal fırsatıyla mezuniyet sonrasında iş olanaklarını çoğaltabiliyor. Örneğin Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencileri İşletme Bölümü’nde, Uluslararası Ticaret ve Lojistik öğrencileri ise Enerji Yönetimi başta olmak üzere birçok bölümde çift anadal yapma imkânı bulabiliyor.

Burslarıyla Tam Bir Vakıf Üniversitesi

Merkezinde daima öğrenci bulunan ve kıstası başarı olan KTO Karatay Üniversitesi, sağlanan burslarla da tam bir vakıf üniversitesi olarak öğrencilerine her türlü imkânı sunmaya devam ediyor.

KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerine “Üniversiteye Giriş Yüksek Başarı Bursu” veriyor. Akademik yıl boyunca 8 ay olmak üzere ilk 10 binden üniversiteye yerleşen öğrenciler sıralamasına göre 3 Bin TL’ye varan burslardan yararlanabiliyor. Üniversiteyi 1,2,3 ve 4. sırada tercih eden öğrencilere yönelik ise yüzde 25, yüzde 20, yüzde 10 ve yüzde 5 oranlarında “Tercih Bursu” sunuluyor. “Ahilik Bursu” adıyla anılan ticaret odası destek bursu ile de protokol sağlanan ticaret odaları, sanayi odaları, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları üyelerine, birinci derece yakınlarına ve eşlerine de yüzde 15 oranında burs imkânı sağlanıyor. Ayrıca yurt dışı yaz ve kış okulu bursu, dil okulu bursları ile de öğrencilerin yabancı dil alanında kendini en üst düzeyde yetiştirmesine olanak sağlıyor.

Diriliş 1251

KTO Karataylı öğrenciler, tasarımı tamamen kendilerine ait, uzunluğu 4 metre olan ve 6 kilowattlık batarya ile saatte 100 kilometre civarında hıza ulaşabilen bir otomobil üretti. Üniversite bünyesindeki Ar-Ge Topluluğu tarafından tasarlanan ve Diriliş 1251 adı verilen otomobilin motoru, batarya sistemi, yerleşik şarj birimi, telemetresi, araç kontrol sistemi ve mekanik aksamı tamamen yerli. Diriliş 1251’in elektronik olarak tüm bileşenleri KTO Karatay Üniversitesi Ar-Ge Topluluğu atölyesinde öğrenciler tarafından tasarlanmış olup Konya sanayisinde yapıldı. Proje; gelişen teknoloji ve elektrikli araçların artmaya başladığı bu dönemde, yerli ve millî bir araç geliştirebilmek açısından da çok önemli bir yere sahip.

Kendi Tarihini Filme Alan Bir Üniversite

KTO Karatay Üniversitesi bilimsel çalışmalarının yanı sıra, yakın zamanda kendi tarihinde bilinmesi gereken bir dönemi de ele aldı. Özünde hâlihazırda bulunan değerli bir hikâyeyi bugün çok rağbet gören bir dilde, sinemada anlatmak için yola çıkan üniversite, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olunan bir dönemde üniversitenin temeli olan Karatay Medresesini kurup devlet adamı yetiştirerek ilimle hayatta kalmayı başaranların hikâyesini sinemaya taşıdı: Direniş Karatay. Emir Celâleddin Karatay öncülüğünde Anadolu’nun ilimle direnişini anlatan Direniş Karatay, bu bakımdan tarihimizin önemli bir dönemini aydınlatıyor ve eşsiz bir devlet adamı hakkında bilinmeyenleri ortaya koyuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 53 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları