Fizik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Fizik bölümü hangi üniversitelerde var, Fizik bölümü iş olanakları,Fizik bölümü taban puanları,Fizik bölümü olan üniversiteler,Fizik bölümü atamaları,Fizik bölümü dersleri,Fizik bölümü taban puanları,Fizik bölümü kaç yıllık,Fizik maaşları

Fizik Bölümü Nedir?

Fizik, madde ve enerjinin yapısına ve karşılıklı etkileşimini araştırır, evrendeki fiziksel olayların bağlı olduğu yasaları bulmaya çalışır. Fizik programında öncelikle bu araştırma ve incelemeleri yapabilecek nitelikte elemen yetiştirmeye yönelik eğitim yapılır.

Fizik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Fizik bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Fizik Bölümü Dersleri Nelerdir?

Fizik programının dört yıllık öğretim süresinin ilk iki yılında temel fizik, matematik, kimya gibi dersler verilir. Son iki yılda ise daha geniş ve ileri düzeyde fizik bilgileri içeren dersler verilir. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak okutulur.

Fizik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Fizik programını bitirenlere “Fizikçi” unvanı verilir. Mezunlar genellikle kamu kesiminde görev alırlar. Bir fizikçinin işi, araştırılacak olan problemi çözümlemek, araştırma yöntemini seçmek, deneyini yapmak ve sonucunu rapor etmek olarak özetlenebilir. Fizikçiler çalışmalarında diğer disiplinlerden geniş ölçüde yararlanırlar. Endüstride çalışan fizikçiler mühendislerle işbirliği yaparlar. Kimya, biyoloji ve jeoloji fizikçilerin yakından ilgili oldukları alanlardır. Biyoloji ve fiziğin ortak çalışmasından “Biyofizik” denilen alan ortaya çıkmıştır. Biyofizik organik yapının atomik ayrıntıları, kalıtım vb. konularla ilgilidir. Jeoloji ile fiziğin birleştiği yerde “Jeofizik” alanı ortaya çıkmıştır. Uzmanlaşmanın ilerlediği ülkelerde fizikçiler, fiziğin çeşitli alanlarında (optik, ses, katı hal, elektrik, mekanik vb.) derinleşmektedirler. Ülkemizde henüz bu derece uzmanlaşma söz konusu değildir.

Fizik Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Ülkemizde endüstri henüz fizik alanındaki temel araştırmaları destekleyecek kadar gelişmediğinden fizikçilerin özel sektörde iş bulabilmeleri oldukça zordur. Lisans düzeyinde eğitim gören ve tezsiz yüksek lisans uygulamasına katılarak “Öğretmenlik Sertifikası” alanlar liselerde ve özel dershanelerde öğretmen olabilir. Ayrıca özel bir kurs gördükten sonra bilgisayar programcısı olarak çalışan mezunlar da vardır. Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun fizik laboratuvarlarında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın çeşitli kuruluşlarında araştırmacı olarak iş bulabilirler, Aselsan (Askeri Elektronik Sanayi), Türk Telekom gibi kurumlarda, resmi ve özel tv kurumlarında teknik eleman olarak çalışabilirler. Bir temel bilim olarak fiziğin, gerek ortaöğretimde gerekse yükseköğretimde önemli bir yeri vardır. Ülkemizde ortaöğretimde fizik öğretmeni açığı son yıllarda azalmıştır. Ancak buna rağmen iyi yetişmiş bir fizikçi ülkemizde bugün ve gelecekte aranan bir eleman durumundadır.

Fizik Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Fizik bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Fizik Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Fizik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Fizik Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Fizik Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 53 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları