İnşaat Mühendisliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

İnşaat Mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var, İnşaat Mühendisliği bölümü iş olanakları,İnşaat Mühendisliği bölümü taban puanları,İnşaat Mühendisliği bölümü olan üniversiteler,İnşaat Mühendisliği bölümü atamaları,İnşaat Mühendisliği bölümü dersleri,İnşaat Mühendisliği bölümü taban puanları,İnşaat Mühendisliği bölümü kaç yıllık,İnşaat Mühendisliği maaşları

İnşaat Mühendisliği Bölümü Nedir?

İnşaat Mühendisliği, mühendislik biliminin en eski ve temel mühendislik dalıdır. Amacı; temel kuramsal bilgilerle donanmış, kendi kendine öğrenme becerisini geliştirmiş, gözlem yapabilen, sorgulayan, analitik düşünen, yaratıcı çözüm üretip karar alabilen, etik değerleri benimsemiş, iletişim yetenekleri gelişmiş, takım çalışması yapabilen mezunlar yetiştirmektir. Esnek ve çok yönlü ders programı ve araştırma ve uygulama projeleri yardımıyla gerek tasarım ve uygulama mühendisliği görevlerinde gerekse araştırma-geliştirme alanında çalışabilecek, ufku açık inşaat mühendisleri yetiştirmektedirler.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

İnşaat Mühendisliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Analiz, İnşaat Mühendisliğine Giriş, Fizik, Teknik Resim, Ekonomi, Genel Kimya, Ekonomi, Türevsel Denklemler, Mekanik, Malzeme Bilimi, Olasılık ve İstatistik, Akışkanlar Mekaniği, Yer Bilimleri, Çelik Yapılar, Türevsel Denklemler, Mukavemet, Olasılık ve İstatistik, Zemin Mekaniği, Hidrolojik Mühendislik, Betonarme, Çevre Mühendisliği, Temel Mühendisliği, Ulaşım Sistemleri.
Geoteknik, Yapı, Hidrolik, Çevre, Ulaşım, Kıyı Liman, Yapı Malzemesi, Mekanik, Yapı İşletmesi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

inşaat mühendisliğini bitiren öğrenciye “İnşaat Mühendisi” unvanı verilir. Kurucu mühendislik sayılan inşaat mühendisliği geniş bir alanı kapsadığından bu meslekte çalışanlar çeşitli dallarda uzmanlaşma gereği duymaktadır. Bu dalların başlıcaları, yapı mühendisliği, temel mühendisliği, su mühendisliği, malzeme bilimi, ulaşım vb. dir. Lisansüstü öğretim düzeyinde, öğrencinin bu alanlardan birinde bilgi ve yeteneğini geliştirmesi ve seçtiği alan içinde bulunan belli bir problem üzerinde özgün araştırma yapması eklenir. Uzmanlık ve çalışma alanı ne olursa olsun, inşaat mühendisi kuracağı yapının dayanıklılığını sağlamakla yükümlüdür. Bunun yanında, inşaat için gerekli malzeme ve personeli, bunların maliyetini hesaplar, malzemeyi satın alır, iş planını hazırlar, inşaatı denetler. Bu çalışmaları, yakın mesleklerden kişilerle işbirliği ve dayanışma içinde gerçekleştirir.

İnşaat Mühendisliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

İnşaat mühendisliği çalışmalarının önemli bir bölümü büroda gerçekleştirilirse de, bir bölümü uygulama alanında yer alır. Bu nedenle, inşaat mühendislerinin bazıları büroda, bazıları şantiyede, pek çoğu da her iki alanda görev yaparlar. Ülkemizde inşaat mühendisleri, Bayındırlık ve İskân, Orman, Tarım ve Köyişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma Bakanlıklarında, DSİ ve Karayolları Genel Müdürlüklerinde, kamu iktisadi teşekküllerinde görev almakta, bir kısmı ise serbest çalışmaktadır. Gelecekte inşaat mühendislerine duyulan gereksinme daha da artacaktır. İnşaat mühendisleri müteahhit olarak serbest de çalışabilirler

İnşaat Mühendisliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

İnşaat Mühendisliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

İnşaat Mühendisliği Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 1 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları