İbadetler, insanın ruhunu yüceltir, onu kötülüklerden arındırır. İbadetler, imanın kalpte kök salmasını sağlar. Çünkü ibadetler imanın yaşanması ve tadına varılması demektir. Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette iman ile salih amel birlikte zikredilmektedir. İman etmek insanı salih ameller işlemeye sevk eder, ibadetler de imanı kuvvetlendirir. İbadet her şeyden önce Allah (c.c.) emrettiği için yapılır. Bu konuda Yüce Allah şöyle buyurmuştur: “Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk edin…”(Bakara suresi, 21. ayet.)
Yalnızca Allah’a ibadet etmek, insanı diğer varlıkların ve kendi arzularının kölesi olmaktan korur. Allah’ı (c.c.) tanımak ve ona ibadet etmek insanı kula kulluktan kurtarır, gerçek anlamda özgür kılar.
İnsanın yaratılmasının amacı, Allah’a (c.c.) kulluk etmektir. Bu yüzden her insanın Allah’a (c.c.) ibadet etmesi ve O’nun rızasını kazanmaya çalışması gerekir. Bir ayette bu durum şöyle ifade edilmiştir: “Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” (Zâriyât suresi, 56. ayet.)
İbadet, Allah’ın (c.c.) hoşnutluğunu kazanmak, O’na olan saygı ve sevgimizi ifade etmek için yapılır. Ayrıca ibadet, Allah’ın (c.c.) bize verdiği nimetlere şükretmek amacıyla yapılır. İnsan, ibadet sayesinde Allah’a (c.c.) yaklaşır. İbadet, insanı manevi olarak yüceltir.
İbadet, insana Yaratıcı ile sürekli iletişim sağlar. Bu bilinçle yaşayan insan Allah’ı (c.c.)
unutmaz. Allah’ın (c.c.) sevgisi kalbine yerleşir. İbadet insanı iyiliklere sevk eder, kötülüklerden uzaklaştırır. İbadet, insana dünya ve ahirette huzur, mutluluk ve güven verir.
Çok teşekkür ederim.
Gerçekten işime yaradı.
Bunun uc sayfalık araştırmasını yazmam gerekıyo ama 1 sayfa cıktı bana yardım edermısınız 3 sayfa olması gerekıyo
Tabi ki sen yeterki iste
Knk Ülker’de misin
Banada yardım et sen yazdinmi