Kimya Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Kimya bölümü hangi üniversitelerde var, Kimya bölümü iş olanakları,Kimya bölümü taban puanları,Kimya bölümü olan üniversiteler,Kimya bölümü atamaları,Kimya bölümü dersleri,Kimya bölümü taban puanları,Kimya bölümü kaç yıllık,Kimya maaşları

Kimya Bölümü Nedir?

Kimya, maddenin yapısını, özelliklerini ve dönüşüm yasalarını atom ve molekül düzeyinde inceleyen, ve elde edilen verilerle yeni ürünler ve üretim yöntemleri geliştiren bir bilim dalı olarak doğa ve mühendislik bilimleri arasında merkezi bir konumdadır. Hayatımızın her alanına damgasını vurduğu gibi geleceğin teknolojilerinin biçimlenmesinde etkin rol oynar. Kimya programının amacı, kritik düşünce ve araştırıcılık özelliklerini vurgulayan bir eğitim süreci içinde kimyanın merkezi konumuna ve çağdaş seviyesine uygun teknik bilgi ve becerileri kazandırmaktır.

Kimya Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Kimya bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Kimya Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Genel Fizik,
– Genel Kimya,
– Biyolojiye Giriş,
– Yüksek Matematik,
– Lineer Cebir,
– Diferansiyel Denklemler,
– Bilgisayar Kullanımı ve Programlama,
– Analitik Kimya,
– Organik Kimya,
– Fiziksel Kimya,
– İnorganik Kimya,
– Kuantum Kimyası,
– Biyokimya,
– İstatiksel Termodinamik,
– Kuantum Kimyası Uygulamaları

Kimya Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Kimya bölümünden mezun olan kişiler pek çok alanda çalışma şansları vardır. Bu bölümden mezun olan kişiler “kimyager” unvanı almaktadırlar. Kimyager unvanı ile birlikte kimyasal ürünler üretiminde çalışabilirler. Kimya bölümü mezunları laboratuvarlarda büyük şirketlerde de çalışabilirler. Aynı zamanda ilaç sanayinde de yine kimya bölümü mezunları istihdam edilirler. Bundan dolayı geniş bir iş çalışma alanları bulunur.

Kimya Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

En yaygın olarak gördüğümüz istihdam şekli, kimya, plastik, ilaç ve gıda sanayilerinde laboratuar ve üretim ortamlarında üretim, analiz , ürün geliştirme ve araştırma elemanı olarak çalışmalarıdır. Bu sektörlerde ve ithalat- ihracat ve dağıtım firmalarında pazarlama bölümlerinde de mezunlarımız pazarlamacı olarak çalışmaktadır. Tıbbi analiz laboratuarları, kalite kontrol laboratuarları, işyeri güvenliği hizmetleri vs diger muhtemel istihdam alanlarıdır. Kimya mezunları için lise öğretmenliği ve akademik kariyer de önemli kariyer seçenekleri arasındadır.

Kimya Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Kimya bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Kimya Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Kimya Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Kimya Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Kimya Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 36 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları