KTO Karatay Üniversitesi, “Tarih”ine Sahip Çıkıyor”

Karatay

KTO Karatay Üniversitesi, “Tarih”ine Sahip Çıkıyor

Kuruluşu 1251 yılına dayanan ve Selçuklu ve Osmanlı döneminde 8 yüzyıl kesintisiz eğitim veren Karatay Medresesinin devamı olan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, yeni akademik dönemde üniversite geçmişi ile bağ kuracak bir misyon üstlendi. Üniversite bu yıl 20 öğrenciye yüzde yüz burslu öğrenim imkânı sunduğu Tarih Bölümü’ne toplamda 60 öğrenci alacak. Konya’nın dünyaya açılan vizyonuna katkı sağlayan, kadim mirasın temsilcisi KTO Karatay Üniversitesi Ahilik ve Meslek Ahlâkı ile Karatay Medresesi ve Medeniyet Tasavvuru derslerini üniversite bünyesinde okutmaya başlayarak bu yolculuğa adım atmıştı.

Anadolu Selçukluları’nın başkenti olan Konya’nın sosyal yapısı ve tarihî dokusu ile tarihçilerin araştırma yapmaları için önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ  “Öğrencilerimize, üniversitemizin adını aldığı Karatay Medresesi başta olmak üzere, yakın coğrafyamızdan başlayarak Türk tarihi eğitimi verilecek. Bununla birlikte Avrupa, Balkanlar, Rusya, Kafkasya, İran, Hindistan ve Uzak Doğu ile son zamanlarda ilişkilerimizin yoğunlaştığı Afrika’daki ülkelerin tarihleri ise seçmeli ders olarak öğretim müfredatımızda yer alacak.” diye konuştu.

“İlk Mezunlar Osmanlı’yı Kurdu”

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucularından Osman Gazi’nin o dönemde Konya’nın önde gelen isimlerinden, âlimlerinden ders aldığını aktaran Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, konuşmasında, “Osmanlı Devleti’ni Şeyh Edebalı başta olmak üzere bir grup kanaat önderi -Şeyh Muhlis Baba, Tursun Fakih, Çandarlı Halil Hayreddin, Davud-ı Kayseri, Kara Rüstem- Konya’dan Osman Gazi’nin yanına giderek kurmuştur. Bu devletin kurucuları Konya’da başta Karatay Medresesi olmak üzere Selçuklu Devleti’nin eğitim kurumlarında yetişmiştir. KTO Karatay Üniversitesi Tarih Bölümü bu hedefle, öğrencilerine kadim geçmişinin kahramanlarını tanıtacak ve oluşan bilinçle ülkenin kalkınmasına maddi-manevi katkı sağlayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

KTO Karatay Üniversitesi Tarih Bölümü’nde öğrencilerin tarihî olayları orijinal kaynaklardan araştırmaları için ileri derecede Osmanlıca eğitiminin verileceğini aktaran Prof.Dr. Küçükdağ, öğrencilerin alanı farklı yorumlamaları için de Batı dillerinin seçmeli olarak okutulacağını aktardı.

20 Öğrenci Yüzde 100 Burslu Öğrenim Görecek

Geçmişi, 1251 yılında kurulmuş Karatay Medresesine dayanan KTO Karatay Üniversitesi, tarihî misyonuna uygun olarak Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bünyesinde Tarih Bölümü’ne ilk olarak 2016-2017 akademik yılında öğrenci alacak. Kadim medeniyetin temsilcisi KTO Karatay Üniversitesi Tarih Bölümü, bu yıl 20 öğrenciye yüzde 100 burslu olmak üzere toplamda 60 öğrenciye öğrenim imkânı sunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları