Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği (AEM), ahşap veya ahşap esaslı malzemeleri veya bunları kompozit bir yapı içerisinde kullanarak tasarımı ve üretimi düşünülen bir ürünün istenilen kalite standartlarında, belirlenen sürede ve en düşük maliyetle imal edilebilmesi için, üretim sistemi tasarımı, işletilmesi ve kontrolüne ilişkin alt sistemleri kullanarak ana optimizasyon sistemini kurmaya yönelik bir mühendislik disiplini olarak tanımlanır. Programın ana amaçları; çağın ihtiyaçlarına uygun, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören bilgi ve teknolojiler geliştirebilen, ahşap ve ahşap ürünleri endüstrisi alanında ülkemizin ihtiyacı olan tüm ürünleri ve tesisleri planlayıp üretimi organize edebilen ve bu ürünlerin pazarlanması faaliyetinde etkin rol alabilen, uygulama becerisi yüksek Ağaçişleri Endüstri Mühendisi yetiştirmektir.

Hangi Dersler Var?

Fizik, Kimya, Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Ağaç Dendrolojisi ve Anatomisi, Teknik Resim, Malzeme Bilimi, Ağaçişleri Endüstri Mühendisliğine Giriş, Bilgisayar Programlama, Fizik, Matematik, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Ağaç İşleme Makineleri, Ağaç Kimyası, Ergonomi, Diferansiyal Denklemler, Kereste Üretimi ev Kurutma, Ahşap Sistemler Mukavemeti, İstatistik, Dinamik, Üst Düzey İşlemleri, İş Etüdü, Teknik İletişim, İşyeri Eğitimi.

Gereken Özellikler

Ağaç işleri endüstri mühendisliği programına girmek isteyen bir öğrencinin, matematik ve fen derslerinde başarılı olması gerekir. Ayrıca ekonomiye ilgi duyması, bir işletmede, başkaları ile işbirliği halinde çalışabilmesi için ikna yeteneğine ve insan ilişkilerinde olumlu tutum ve iletişim becerilerine sahip olması beklenir.

Kazanılacak Ünvan

Ağaç işleri endüstri mühendisliği programını başarı ile tamamlayanlara “Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi” unvanı verilmektedir.

Çalışma Alanları

Ağaç işleri endüstri mühendisliği programını bitirmiş kişiler mobilya, doğrama, yonga, lif levha, kaplama ve kereste fabrikaları ile prefabrik konut üretim alanlarında, ağaç işleri ile ilgili işyerlerinde, endüstri kuruluşlarının projelendirilmesi, iç mimari dekorasyon, ağaç kakma, müzik aletleri yapımı ile ilgili iş yerlerinde çalışırlar.

Ağaç işleri mühendisleri faaliyet alanlarına giren konularda üretimin planlanması, metot geliştirme ve konstrüksiyon problemlerinin çözümlenmesinde yetki ile görev yaparlar. Bunun dışında ağaç işleri endüstrisindeki tüm imalat alanlarında üretim mühendisi olarak sorumluluk yüklenirler; tutkal, cila, boya, kaplama ve ahşap koruma maddeleri imalatıyla, yan sanayi alanlarında danışman ve uzman olarak özel ve kamu kuruluşlarında çalışabilirler.

Ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümü mezunları bu sektördeki nitelikli iş gücüne olan büyük talep nedeniyle özel sektöre ait fabrika ve imalathanelerde çok kolay ve dolgun ücretle iş bulabilmektedirler. Öğretmenlik sertifikası alanlar endüstri meslek liselerinde öğretmenlik yapabilirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Evet

DGS İle Geçiş Var Mı?

Evet

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları