Aktüerya Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Aktüerya, sigortacılık tekniği ve buna ilişkin yatırım, finansman ve demografi konularında olasılık ve istatistik teorileri uygulayarak, rezerv ve kâr paylarını hesaplayarak, tarife ve teknik esasları hazırlayan aktüer yetiştiren bir bölümdür.

Hangi Dersler Var?

Aktüerya programında matematik, istatistik, sosyoloji, hukuk, iktisat alanları ile ilgili çeşitli derslerden başka, insan kaynakları yönetimi, pazar yönetimi, hayat sigortacılığı, vergi analizi, finansal piyasalar ve kurumlar, sigorta sözleşmeleri, emeklilikte sosyal güvenlik teorisi, vergi mevzuatı gibi dersler okutulur ve bir proje çalışması yaptırılır.

Gereken Özellikler

Aktüer olmak isteyenlerin;

Analitik düşünme gücüne sahip,

Matematik ve ekonomiyle ilgili ve bu alanlarda başarılı,

Ayrıntı ve ilgilenmekten sıkılmayan,

Dikkatli ve yeniliklere açık,

Sabırlı,

İnsanlarla iletişiminde sorun olmayan

kimseler olmaları gerekir.

Kazanılacak Ünvan

Aktüer

 

Çalışma Alanları

Sigortacılık ve risk yönetimi ülkemizde hızla gelişmekte ve çeşitlenmektedir. Hayatta oluşabilecek tüm risklere karşı koruyucu ve telafi edici önlemlerin alınmasına yönelik ihtiyaçların belirlenmesi ve çeşitlenmesi, sosyal güvenlik kuruluşlarının sunmuş olduğu hizmetlere talebi arttırmıştır. Buna paralel olarak bu alanda geniş bir istihdam alanı oluşmuştur.

Bu piyasada çok önemli sayılabilecek rekabet yaşanmaktadır. Aktüerlik mesleğinde fazla eleman yetişmediği için meslek elemanlarının işsiz kalma riski yoktur.

Meslek elemanları, sigorta şirketlerinde, bankacılık sektöründe ve sosyal güvenlik kuruluşlarında rahatlıkla iş bulabilirler. Sektörde bayanlar ve erkekler ayrım yapılmaksızın çalıştırılmaktadır.

Özel Koşul Var Mı?

Evet

Zorunlu Staj Var Mı?

Yok.

Erasmus / Farabi / Mevlana

Evet

DGS İle Geçiş Var Mı?

Evet

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları