Antrenörlük Eğitimi Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Okullarda, klüplerde, üniversitelerde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda ve diğer kuruluşlarda; sporcuların ferdi veya toplu olarak, ihtisasları dahilindeki her türlü spor faaliyetlerinde, sportmenlik anlayışı içinde, uluslararası kural ve tekniklere uygun olarak eğitilmesini sağlayan, sporun esaslarını, teknik prensiplerini ve kurallarını öğreten ve alanındaki gelişmeleri takip eden kişidir.   Antrenörler sporun dalına göre değişik isimlerle anılırlar. Örneğin, futbol antrenörü, basketbol antrenörü (koç), güreş antrenörü gibi.

Hangi Dersler Var?

Meslek bilgisi, alan bilgisi ve genel kültür içerikli dersler almaktadırlar. İlk 2 yıl temel eğitimi içermektedir. Temel eğitimde Türk Dili, Yabancı Dil, Güzel Sanatlar, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Spor Sağlık Bilimleri, Anatomi, Fizyoloji), Spor Bilimlerine Giriş, Takım Sporları, Bireysel Sporlar, Mücadele ve Raket Sporlarının Temel Eğitimi, Sporda Psikososyal Alanlar, Hareket ve Antrenman Bilimleri. Son iki yıl ise uzmanlık eğitimini içerir. Seçilen asıl branşlarda uygulama ve teorik olarak branşın 4 yarıyıl eğitim alınır.

Gereken Özellikler

- Spora ilgili, yetenekli ve bu alanda başarılı,

- Bedence güçlü ve dayanıklı, göz-el ve ayaklarını eşgüdümle kullanabilen,

- İnsanları seven ve çabuk iletişim kurabilen,

- Tutarlı, güvenilir, otoriter, disiplinli,

- Bir grubu yönetecek özelliklere sahip,

kimseler olmaları gerekir.

Kazanılacak Ünvan

Branşları ile ilgili Antrenörlük belgesine sahip olurlar. Spor Yöneticiliği bölümünü bitirenler Spor Yöneticisi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü bitirenler Beden Eğitimi Öğretmeni olurlar.

Çalışma Alanları

Sporcu lisansı,ilk yardım sertifikası,suda can kurtarma sertifikası,masaj sertifikası,branşıyla ilgili hakem lisansı,fitness liderliği sertifikasına sahip olan öğrenciler; Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlükleri'nde, otellerde, havuzlarda, plajlarda, gençlik merkezlerinde, sağlık spor merkezlerinde alanları ile ilgili iş bulma imkanlarına sahiptirler.

Özel Koşul Var Mı?

Evet

Zorunlu Staj Var Mı?

Evet

Erasmus / Farabi / Mevlana

Yok

DGS İle Geçiş Var Mı?

Yok

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları