Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

“Biyomedikal Mühendisliği” tıp ve biyoloji gibi yaşayan organizmayla ilgilenen bilimlerle, mühendislik, matematik, fizik gibi fen alanındaki bilimlerin birleşiminden oluşan, disiplinler arası bir çalışma alanıdır. Biyomedikal Mühendisleri görev aldıkları alanlarda tıbbi cihazların, sistemlerin, insan vücuduna destek olan makinelerin tasarım, üretim, işletme, bakım/onarım ve kalibrasyon faaliyetlerinde bulunurlar ve bu faaliyetleri sağlık hizmeti veren kurumlar bünyesinde örgütleyip yönetirler. Günümüzde, Biyomedikal mühendislerinin yüksek teknolojili medikal cihaz üretme, fizyolojik ölçümler için yeni ve verimli metotlar geliştirme, medikal veri/sinyal işleme ve analiz etme, yapay organlar geliştirme vb. uygun gelişmeleri sağlık sistemine sunma gibi sorumlulukları bulunmaktadır.

Hangi Dersler Var?

Biyomedikal Mühendisliğe Giriş, İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama I, Diferensiyel ve İntegral Hesap I, Fizik I, İnsan Biyolojisi, İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama II, Diferensiyel ve İntegral Hesap II, Fizik II, Programlamaya Giriş (Java), İnsan Fizyolojisi, Biyomalzeme, Elektronik Cihazlar ve Devreler, Lineer Cebir ve Diferensiyel Denklemler, Modelleme ve Simulasyon, Biyomekanik, Sinyaller ve Sistemler, Mikrodenetleyicilere Giriş, Biyoistatistik, Fizyolojik Sinyaller ve Enstrümantasyon, Türk Dili ve Edebiyatı I, Klinik Mühendislik, Akışkanlar Mekaniği ve Isı Geçişine Giriş, Capstone Project, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Kontrol Sistemleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ve seçmeli dersler bulunmakta.

Gereken Özellikler

Biyomedikal mühendisi olmak isteyenlerin,

- Şekil ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip,

- Fen alanına ilgi duyan,

- Tasarım gücü kuvvetli, yaratıcı,

- Ayrıntıları görebilen,

- Dikkatli ve sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekmektedir.

Kazanılacak Ünvan

Eğitimini başarı ile tamamlayanlara “Biyomedikal Mühendisi” Lisans Diploması verilir.

Çalışma Alanları

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler doğrudan iş yaşamına atılarak, hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında üniversitelerde, tıp araştırma merkezlerinde, tıbbi cihaz ve malzeme üreten, satan ve satış sonrası destek veren kuruluşlarda, ilaç endüstrisinde, sağlık kuruluşlarının bilgi-işlem birimlerinde çalışabilir. Dilerlerse biyomedikal, biyomalzeme, biyomekanik, biyoinformatik, medikal fizik, genetik mühendisliği, doku mühendisliği gibi ilgili alanlarda lisansüstü öğrenime devam edebilecekler; yurtdışı anlaşmalı üniversitelerle yapılan ortak programlara katılabilirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Evet

Erasmus / Farabi / Mevlana

Evet

DGS İle Geçiş Var Mı?

Evet

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 30 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları