Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Çocuk Gelişimi programının amacı, O -18 yaş arasındaki normal gelişim gösteren, özel eğitim gereksinimi olan, korunmaya muhtaç (kurumda yaşayan, çalışan, mülteci ve suçlu çocuklar) ve hastanede yatan çocukların tüm gelişim alanlarını (zihinsel, dil, motor, özbakım, sosyal ve duygusal) destekleyici teorik ve uygulamalı eğitim programları ile, çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan Çocuk Gelişimi Eğitimcisi yetiştirmektir .

Hangi Dersler Var?

Programın öğretim süresi dört yıldır . Öğretim süresince; Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Sosyoloji, Psikoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Özel Eğitim, Aile ilişkileri, Eğitim Felsefesi ve Çocuk Ruh Sağlığı gibi dersler verilmektedir. Ayrıca uygulamalı derslerle ve yuva-anaokulu pratiği gibi staj programlarıyla öğrencilere deneyim kazandırılmaktadır .

Gereken Özellikler

-Çocukları sevme ve onlarla beraber olmaktan sıkılmaması
-Çocukların duygularını anlayabilmesi
-Hoşgörülü ve sabırlı olması, insanlarla iyi iletişim kurması
-Gelişim psikolojisine ilgi duyması
-Kendini geliştirme konusunda istekli ve yaratıcı olması gerekir.

Kazanılacak Ünvan

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Programı mezunları "Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi" unvanı ile görev almaktadırlar

Çalışma Alanları

Mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Liseleri, ilköğretim okulları ile resmı ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, gibi okul öncesi eğitim kurumlarında ve çocuk kulüplerinde çalışabilirler. Erken çocukluk yılları (okul öncesi eğitim) çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir . Kadının çalışma hayatına atılması ve okul öncesi eğitimin öneminin giderek daha da anlaşılması nedeniyle alan hızla gelişmiş, okul öncesi eğitim kurumlarına olan talep artmıştır . Bu kurumlarda görev alacak nitelikli ve iyi yetişmiş eleman ihtiyacı da gün geçtikçe önem kazanmaktadır

Özel Koşul Var Mı?

-

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları