Enerji Sistemleri Mühendisliği Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel unsurlarından biri olan enerji, yaşamın sürdürülebilmesi için de vazgeçilmezdir. Enerji sektöründe üretim, çevrim ve taşıma teknolojileri inanılmaz bir hızla gelişmektedir. Tüm dünyada ve Türkiye’de enerji kaynaklarının çok daha verimli ve etkin olarak kullanılabilmesi ihtiyacı enerji sistemleri mühendisliğine artan talebi açıkça göstermektedir. Enerji Sistemleri Mühendisliği lisans programı, enerjinin üretiminden tüketimine kadar olan sürecin planlanması ve yönetimi, sürdürülebilirlik, kayıpların en aza indirilmesi, yeni kaynaklar ve üretim yöntemleri üzerinde çalışan mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Hangi Dersler Var?

Enerji Sistemleri Mühendisliği, Ekonomi, Mühendislik ve Fen Bilimleri için Analiz, Kimya, Mühendislik ve Fen Bilimleri için Fizik, Mühendislik Mekaniği, Elektrik ve Elektronik Devreler, Hidrojen Enerji Sistemleri, Rüzgar Enerjisi ve Dönüşüm Teknolojisi, Isı ve Kütle Transferi, Enerji Sistemleri ve Simulasyon, Aktif/Pasif Günes Enerjisi Sistemleri bölümde verilen derslerin bazılarıdır.

Gereken Özellikler

Matematik, fen bilimleri ve enerji sistemleri ile ilgili mühendislik konularını öğrenmeye yatkın olmalı, araştırma yapmalı, teknolojik gelişmeleri takip etmeli.

Kazanılacak Ünvan

Enerji Sistemleri Mühendisi

Çalışma Alanları

Enerji Sistemleri Mühendisliği mezunları enerjinin kullanıldığı tüm kamu kurumları ve özel kuruluşlarda, güç santralleri ve enerji üretim tesislerinde çalışabilir; enerji taşınım sistemleri, tesisat tasarım ve çizim işleri, ısıtma ve soğutma cihaz ve ekipmanlarının üretimi gibi alanlarda görev yapabilirler. Biyoenerji, jeotermal, rüzgâr ve hidrolik enerji santralleri konusunda yatırım yapan özel kuruluşlar ile bu kurumlara hizmet götüren proje sistem entegratörü kurumlarda etkin görev alabilirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları