Film Tasarımı Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Film Tasarımı bölümünün en ayırt edici en önemli özelliği, sadece sinema ve dizi filmler üzerine yoğunlaşmış bir eğitim programı sunması ve yüzde 90’ının uygulamalı derslerden oluşmasıdır. İnanıyoruz ki sinema da diğer tüm sanatlar gibi ancak yapılarak öğrenilebilir. Öğrencilerimiz Senaryo Yazarlığı, Yapımcılık, Yönetmenlik, Görüntü Yönetmenliği ve Kurguculuk alanlarında uzmanlaşır.

Hangi Dersler Var?

Sinema Dili, Senaryo Yazımına Giriş, Türk Sinema Tarihi, Temel Fotoğraf, Temel Bilgisayar Grafiği, Uygulamalı Medya Estetiği, Çağdaş Sinema Tartışmaları, Yaratıcılıkta Disiplinlerarasılık ve Yaratıcı Drama, Senaryo Tasarımı, Görüntü Tasarımı, Kurgu Tasarımı, Yönetim Tasarımı, Yapım Tasarımı, Sinema Sosyolojisi.

Gereken Özellikler

Bölüm, sinema ve dizi piyasasına ilgisi olan, görsel işitsel hafızası güçlü, düşünsel alanlarda yaratacılığını keşfederek kendisini geliştirmek isteyen herkese açıktır.

Kazanılacak Ünvan

Senarist, Yapımcı, Yönetmen, Kurgucu, Görüntü Yönetmeni.

Çalışma Alanları

Dört yıl boyunca aldıkları eğitimleri boyunca öğrencilerimizin, sadece sinema alanında gerekli bilgi ve becerileri edinmeleri değil, sektördeki çalışma hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları iş etiği, ekip çalışması, liderlik, insan ilişkileri ve iletişim becerilerinin de sektörde başarılı olabilmek için ihtiyaç duyacakları düzeyde geliştirilmesine çalışılmaktadır.

Böyle bir eğitim sürecinden geçen mezunlar kendi uzmanlık alanlarında Türk sinema ve dizi sektöründe rahatlıkla iş bulabilmektedirler.

Özel Koşul Var Mı?

Bölümün gerektirdiği özel bir koşul bulunmuyor. Sadece üniversite sınavlarında yeterli puanı almak gerekiyor.

Zorunlu Staj Var Mı?

Zorunlu stajı yok.

Erasmus / Farabi / Mevlana

Erasmus programına katılabilirler.

DGS İle Geçiş Var Mı?

-2017 DGS Kılavuzu’na göre Film Yapım Teknikleri, Fotoğrafçılık, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Medya ve İletişim, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Radyo ve Televizyon Yayımcılığı, Radyo ve Televizyon Yayıncılığı, Radyo TV Yayımcılığı / Radyo-TV Yayımcılığı, Radyo TV Yayıncılığı, Radyon ve TV Yayımcılığı, Radyo ve Televizyon Tekniği, Radyo ve Televizyon Teknolojisi, Sahne ve Gösteri Sanatları Işık Teknolojisi, Sahne ve Gösteri Sanatları Ses Teknolojisi, Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi, Televizyon Yapım ve Yönetimi, Televizyon ve Radyo Programcılığı önlisans programları mezunları Film Tasarımı lisans programına dikey geçiş yapabilir.

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları