Jeofizik Mühendisliği Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Jeofizik, yeryuvarının ve diğer gezegenlerin fiziksel yapısını, yerin davranışını, depremleri inceleyen, yeraltı kaynaklarını (su, petrol, doğalgaz, maden yatakları, jeotermal alanlar), arkeolojik ve kültürel kalıntıları arayan, mühendislik yapıları ile kentsel yer seçimini belirleyen, fizik yasaları uyarınca matematiği ve jeolojiyi kullanarak yeraltının anlaşılmasını sağlayan, görüntüleyerek araştıran ve yeryuvarının dinamik davranışlarını belirleyen bilim dalıdır. Jeofizik Bilimi, yeryuvarını oluşturan kayaçların ve yer malzemelerinin farklı fiziksel değiştirgenlere bağlı olarak geliştirilmiş çeşitli yöntemleri içinde barındırmaktadır. Sismoloji, Sismik, Elektrik ve Elektromanyetik Yöntemler, Gravite ve Manyetik Yöntemler, Radyotermik ve Jeotermik Yöntemler bunlar arasında yer alır.

Hangi Dersler Var?

1. ve 2. yıl temel mühendislik dersleri (matematik-fizik-kimya), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce ve Türk Dili dersleri alınır. 3. ve 4. Yıl ise mesleğe yönelik uzmanlık dersleri alınır.

Gereken Özellikler

Analitik düşünme yeteneğine sahip, neden sonuç ilişkisini çıkartabilen, yaratıcı olmak, yeniliğe ve değişikliğe açık olmak. Özellikle bilgisayar ve bilişim teknolojileri ile ilgilenmek gerekir

Kazanılacak Ünvan

Jeofizik Mühendisi unvanı.

Çalışma Alanları

Yerin iç yapısının ve yer kabuğunun araştırılması, jeolojik haritalama, havza araştırmaları, hidrokarbon araştırmaları (kömür, petrol, doğalgaz), Jeotermal alanların ve maden yataklarının araştırılması, yeraltı suyu arama araştırmaları, yeraltısuyu kirliliğinin araştırılması, su yataklarına deniz suyu girişiminin haritalanması, karstik boşlukların araştırılması, mühendislik yapıları yer, temel, zemin araştırmaları, mühendislik yapıları yapı, donatı araştırmaları, arkeolojik ve kültürel yapıların araştırılması, kentsel dönüşüm yer seçimi araştırmaları, katı atık alanlarının ve yeraltı suyuna etkilerinin araştırılması konularında çeşitli üniversitelerde, kamu ve özel sektörde çalışabilmektedirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 1 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları