Kimya-Biyoloji Mühendisliği Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Kimya ve Biyoloji Mühendisliği kimya, biyoloji, ve matematik temel bilim alanlarının üstüne yapılandırılmış bir mühendislik disiplinidir. Mühendislik alan dersleri hem kuramsal hem de uygulama düzeyinde kimya ve biyoloji sistemleriyle entegre bir şekilde eşzamanlı olarak sunulmaktadır. Temel dersler arasında biokimya ve biyoteknoloji gibi güncel konular da vardır. Yaşam ve tıp bilimleri, genom teknolojisi ve biyoteknolojideki önemli buluşlar Kimya-Biyoloji Mühendisliği eğitiminin önemini son senelerde daha belirgin ortaya çıkarmıştır.

Hangi Dersler Var?

Biyokimya, Endustriyel Mikrobiyoloji, Termodinamik, Kütle Transferi, Süreç ve Ürün Tasarımı, Kontrol ve Optimizasyon aldıkları zorunlu derslerden bazılarıdır. Bunun dışında proses sistemleri mühendisliği, enerji ve çevre, moleküler mühendislik, ileri malzemeler ve biyoteknoloji ve biyoenformatik konularında birçok seçmeli dersler verilmektedir.

Gereken Özellikler

Temel bilimler ve mühendislik derslerini sevmek.

Kazanılacak Ünvan

Kimya ve Biyoloji Mühendisliği diploması

Çalışma Alanları

Kimya Mühendisliği’ne biyoloji tabanının entegre olması kimya-biyoloji mühendisleri için sanayide çok kapsamlı iş olanakları yaratmaktadır. Gıda, ilaç, sağlık, elektronik, kimya, tekstil, kağıt, malzeme, enerji ve tarım sektörleri mezunlarımızın çalışacakları sektörlerden bazılarıdır.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Öğrenci değişim programlarına katılabilirler

DGS İle Geçiş Var Mı?

Yok

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları