Kimya Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Kimya,  maddenin yapısını,  özelliklerini ve dönüşüm yasalarını  atom ve molekül  düzeyinde inceleyen,  ve elde edilen verilerle yeni ürünler ve üretim  yöntemleri geliştiren  bir bilim dalı olarak  doğa ve mühendislik bilimleri arasında merkezi bir konumdadır. Hayatımızın her alanına  damgasını vurduğu gibi geleceğin teknolojilerinin biçimlenmesinde etkin rol oynar.  Kimya  programının amacı,  kritik düşünce ve araştırıcılık özelliklerini vurgulayan bir eğitim  süreci içinde  kimyanın  merkezi  konumuna ve çağdaş  seviyesine  uygun teknik bilgi  ve becerileri kazandırmaktır.

Hangi Dersler Var?

İlk iki yıl alınan Genel Fizik, Genel Kimya, Biyolojiye Giriş, Yüksek Matematik, Lineer Cebir ve Diferansiyel Denklemler, ve Bilgisayar Kullanımı ve Programlama gibi alt yapı oluşturma derslerinden sonra Analitik Kimya, Organik Kimya, Fiziksel Kimya, Inorganik Kimya, Kuantum Kimyası, Biyokimya, İstatiksel Termodinamik, Kuantum Kimyası Uygulamaları ve Bitirme Tezi derslerinden oluşan mecburi kimya derslerini alırlar. Ayrıca toplam 14 kredilik Analitik Kimya, Organik Kimya, Fiziksel Kimya ve inorganik Kimya laboratuarlarını tamamlarlar. Son sınıf müfredatında bulunan 4 teknik seçmeli ders ile Kimyanın ilgi duydukları alt dallarında yoğunlaşmak imkanı bulurlar. Ayrıca, Kimya lisans programı 20 kredilik kısmı mecburi ve 9 kredilik kısmı seçmeli olmak üzere toplam 29 kredilik beşeri ve sosyal bilim dersleri de içermektedir.

Gereken Özellikler

Laboratuar çalışmasına yatkınlık, matematik ve doğa bilimlerine yönelik ilgi ve altyapı.

Kazanılacak Ünvan

Kimya lisans diploması

Çalışma Alanları

En yaygın olarak gördüğümüz istihdam şekli, kimya, plastik, ilaç ve gıda sanayilerinde laboratuar ve üretim ortamlarında üretim, analiz , ürün geliştirme ve araştırma elemanı olarak çalışmalarıdır. Bu sektörlerde ve ithalat- ihracat ve dağıtım firmalarında pazarlama bölümlerinde de mezunlarımız pazarlamacı olarak çalışmaktadır. Tıbbi analiz laboratuarları, kalite kontrol laboratuarları, işyeri güvenliği hizmetleri vs diger muhtemel istihdam alanlarıdır. Kimya mezunları için lise öğretmenliği ve akademik kariyer de önemli kariyer seçenekleri arasındadır.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 30 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları