Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi lisans programı, Türkiye ekonomisi içindeki yeri gittikçe büyüyen gösteri ve eğlence sektöründe yer alacak geleceğin profesyonelleri ve sanat insanlarına yeni ve yaratıcı anlayışla bir eğitim sunar. Fuar, sergi, kongre, toplantı, yarışma, konser, festival gibi etkinliklerle, televizyonda, sahne üzerinde, kamusal alanda ve sanal ortamda gerçekleşen her türlü gösterinin oyuncularını ve yapımcılarını yetiştirir. Tiyatro, dans, opera, müzikal ve performans sanatları alanındaki kurum ve girişimlerin işleyişi hakkında formasyon ile iletişim bilgisi ve deneyimini bütünleştirerek, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine gelişimlerini tasarlayabilecekleri kamera önünde oyunculuktan performans sanatçılığına, sahne teknolojilerinden, festival ve etkinlik prodüksiyonuna kadar uzanan geniş bir seçmeli ders yelpazesi sunar.

Hangi Dersler Var?

Yönetim alanına özgü dersler: Konuşma ve Diksiyon; Sahne ve Prodüksiyon Okuryazarlığı; Sahne Sanatları Tarihi; Görsel Çalışmalar; Yapım Tasarım; Metin İncelemeleri; Performans İncelemeleri; Sahne ve Işık; Sahne Yapımlarının Turnelemesi; Yönetmenlik ve Prodüksiyon; Yakın Doğu’dan Uzak Doğu’ya Kültür Tarihi; Tiyatro ve Etkinlik Prodüksiyonu; Etkinlik Yönetimi; Film Endüstrisinde Yönetim; Mekân ve Lojistik; Kültür Pazar ve Oyun; Müzik ve Eğlence; Müzik Endüstrisi ve Yönetimi.
Sahne sanatları alanına özgü dersler: Hareket ve Oyunculuk; Hareket Teknikleri; Oyunculuk Teknikleri; Disiplinlerarası Çalışmalar; Bedenler ve Teknolojiler; Yaratıcı Süreç; Performans ve Somatik Çalışmalar; Oyunculuk Teknikleri ve Prodüksiyon; Kompozisyon; Kamera Önü Oyunculuk; Sosyal Bağlamda Performans.

Gereken Özellikler

Yönetim alanı için; festival, konser, turne gibi etkinliklerin prodüksiyon aşamalarına ilgi duymak, sahne arkasında gerçekleşen işlerin bir parçası olmayı hedeflemek. Sahne sanatları alanı için; öğrencinin yaratıcı ilgisi doğrultusunda beden odaklı sanat üretimine ilgi duymak, gerekli bedensel hazır bulunuşa ve yatkınlığa sahip olmak. Her iki alanın öğrencileri de YGS'den gereken puanı almak ve Özel Yetenek Sınavı’ndan geçmek zorundadır.

Kazanılacak Ünvan

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi lisans diploması.

Çalışma Alanları

Fuar, sergi, kongre, toplantı, yarışma, konser, festival gibi etkinliklerle, televizyonda, sahne üzerinde, kamusal alanda ve sanal ortamda gerçekleşen her türlü gösterinin her kademesinde yer alabilir.

 

Özel Koşul Var Mı?

Var

Zorunlu Staj Var Mı?

Yok

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Yok

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları